Van der Poel: “Tempo Van Aert lag te hoog voor mij”
foto: Orange Pictures / Sportfoto.nl
vrijdag 29 december 2017 om 17:11

Van der Poel: “Tempo Van Aert lag te hoog voor mij”

Mathieu van der Poel moest in Bredene de zege laten aan Wout van Aert. De wereldkampioen bleek te sterk en sloeg een gat toen de Europees kampioen wat fouten maakte. Even werd gedacht aan een lekke band bij Van der Poel. “Pech was het niet. De fouten die ik maakte lagen merendeel aan mezelf. Ik reed ook niet lek of zo”, tekende Belga op uit de mond van de Nederlander.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Van der Poel kwam wat langzaam op gang in de eerste ronde, maar wist toch de aansluiting te maken met Van Aert, die wel goed van start was gegaan. “M’n gevoel was ook nog niet zo heel slecht, er was gewoon nog iemand die heel rap rondreed”, aldus Van der Poel. “Zijn tempo lag te hoog voor mij en daarom heb ik me ook snel op de tweede plaats proberen te focussen. Als je op meer dan minuut wordt gereden, moet je niet forceren en dus heb ik zo zuinig mogelijk naar plek twee gereden.”

In deze drukke nieuwjaarsperiode volgen de crossen elkaar snel op. Morgen (zaterdag) wacht Diegem alweer, een avondcross die meetelt voor de Superprestige. Voor Beobank-Corendon-kopman Van der Poel een belangrijke veldrit: “Het is een rondje waar ik graag kom en de sfeer ook goed is. Morgen een rustige dag en er dan ‘s avonds vol tegenaan”, blikt bij vooruit.

RIDE Magazine
16 Reacties
Sorteer op:
29 december 2017 17:25
Blijft zich diplomatiek opstellen, morgen knallen na twee rustdagen.
29 december 2017 17:47
Startgeld opgeraapt, een uur wat rondjes gedraaid, naar huis gegaan. Ik zag hem het parcours verkennen in Gavere, reed toen in de opwarming met meer inzet dan vandaag in de wedstrijd.
29 december 2017 17:57
Dit parcours was ook wel echt op maat van Wout. Een uur lang rechtdoor stoempen, vrijwel allemaal lopende bochten, weinig techniek. Jammer dat Mathieu hem geen partij kon bieden. Morgen is dan weer een parcours op maat van Mathieu.
29 december 2017 18:03
Van Aert blijft altijd geven als hij tweede wordt, VdP gaat gewoon rustig aan plek 2 veilig stellen zonder teveel energie te verspillen. Morgen gaan we zien wat deze tactiek oplevert ;)
29 december 2017 18:10
Mooi verdiende zege voor Van Aert! Leuk voor de spanning ook,
29 december 2017 18:13
Kreeg de indruk dat het tempo van Van Aert hoger was dan Van der Poel vandaag wilde rijden.
29 december 2017 18:28
@F4L: Dat idee heb ik ook. Mathieu's tactiek van de dag was: Enkel meestrijden voor winst wanneer het op 80% kan. Later wijzigde hij dit in rijden voor/met zijn broer.
Hij heeft nergens geplooit of zichzelf vol in de debatten gemengd. Of dat een perfecte mentaliteit is weet ik niet, maar het is wel verstandig in deze drukke periode. Zal het ego van Wout wel weer boost geven..
29 december 2017 19:09
@zipp z'n ego krijgt een boost om het bij de volgende cross weer te laten knakken.
29 december 2017 19:27
@Fast Freddy +1
29 december 2017 21:42
@zipp404
Blijkbaar nog niet veel cross gezien. Dus eigenlijk insinueer je dat hij Van Aert liet rijden? Lol. Van der Poel rijdt altijd voor de overwinning als hij start.
29 december 2017 22:05
Normaal doet MvdP dat zeker, maar ik kan me toch ook niet aan de indruk onttrekken dat hij na zijn foutjes zich verder niet bovenmatig ingespannen heeft.
29 december 2017 22:15
Benen gespaart voor morgen. Logisch vandaag stond niks op het spel. Morgen wel.. en gaat hij ook gewoon weer winnen.
30 december 2017 00:03
Prachtig interview wel, kon zich perfect vanaf maken met, je platte band en daarom moest ik afhalen. Neen heel ferm: ik heb geen pech gehad Wout reed gewoon te snel.
Dikke fan van de eerlijkheid en spontaniteit van Mathieu.
30 december 2017 11:36
Klasse de uitspraak van Mathieu. Geen gezeur. Wout van Aert was vandaag gewoon beter.
Toch vond ik het moment dat Van der Poel loste heel vreemd. Eerst terugkomen en vervolgens op het vlakke Van Aert weer laten gaan. Ik dacht toen echt dat er wat was. Maar achteraf was dat dus niet het geval.
30 december 2017 15:39
@redactie
Misschien een keer een andere foto, lijkt net of zijn zak knikkers hem ontnomen is.
@delgado
De cross moet wel spannend blijven, teveel heerschappij doet de omzet dalen en Mathieu begrijpt dat als geen ander.
30 december 2017 17:55
Volgens mij heeft hij een diplomatiek antwoord gegeven. Hij leek niet eens aanstalte te maken om te proberen aanklampen...

Om te reageren moet je ingelogd zijn.