Van der Poel zet streep door oktober na nieuwe knieoperatie
foto: Marcel Koch
zaterdag 3 oktober 2015 om 07:30

Van der Poel zet streep door oktober na nieuwe knieoperatie

Mathieu van der Poel heeft gisteren in Herentals een knieoperatie ondergaan. De wereldkampioen veldrijden kon enkele dagen zonder pijn trainen, maar dat was snel weer over. “Vandaag haalde hij zelfs het einde van de straat niet”, vertelt manager Christoph Roodhooft op de ploegsite van BKCP-Corendon.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Een maand na zijn val in de Ronde van de Toekomst blijven aanmodderen, heeft geen enkele zin en is voor alle partijen frustrerend”, gaat Roodhooft verder. “Na overleg werd beslist onder het mes te gaan voor de posttraumatische blessure aan zijn linkerknie. Bij die ingreep onder lokale verdoving werden de twee bovenste van de drie peesbladen over de knieschijf verwijderd. Die bleken gescheurd en zaten los en waren de oorzaak van de ontsteking.”

Vandaag mag Van der Poel het ziekenhuis weer verlaten, maar de fiets zal een tijdje binnen blijven. “De hele volgende week draagt Mathieu een drukverband om vochtophoping in het gewricht te vermijden. De daaropvolgende week wordt gestart met elektrostimulatie van de knie. Alles bij elkaar geteld moet Mathieu zijn fiets weer drie weken aan de kant laten”, voorspelt de manager. “Het is dus zo goed als zeker dat hij in oktober aan geen enkele wedstrijd kan deelnemen. Zonder voorbereidende trainingsarbeid heeft het geen zin de concurrentie in de ogen te kijken.”

Door zijn knieblessures miste Van der Poel al de wereldbekeropening in Las Vegas, en ook de tweede manche in Valkenburg zal hij moeten bekijken vanaf de zijkant. Daarnaast gaan de openingsveldritten van de Superprestige (Gieten) en de bpost bank trofee (Ronse) ook aan zijn neus voorbij. Hierdoor lijken goede eindklasseringen ver buiten bereik voor de wereldkampioen.

RIDE Magazine
17 Reacties
Sorteer op:
3 oktober 2015 08:19
Het is een geluk bij een ongeluk. Slechte voorbereiding, dan wat sukkelen, erdoor komen in de eindejaarsperiode en wereldkampioen worden.
3 oktober 2015 08:20
Ai, dat gaat nog wel wat langer duren dan alleen oktober. November zal ook wel moeilijk worden. Hele basisconditie is hij straks kwijt..
3 oktober 2015 08:36
Hij had ook meteen moeten stoppen toen hij gevallen was in de Ronde van de Toekomst....
Niet handig .....
3 oktober 2015 08:59
@Nietram: mijn idee: nu 3 weken niet fietsen betekent in december mss weer competetief. Zonder verdere tegenslagen. Ik heb er geen goed gevoel over maar wens hem het beste.
3 oktober 2015 09:07
Zuur dat de klassementen zo een eind buiten bereik komen, maar vaak wordt iedereen wel een keer ziek tijdens het seizoen. Dus misschien is er nog een kansje.

Nu de tijd nemen om echt goed te herstellen en dan weer te knallen na een goede trainingsopbouw. Roodhooft lijkt me met zijn voorspelling wat aan de optimistische kant.
3 oktober 2015 09:16
Het is toch geen 'nieuwe' knieoperatie?
3 oktober 2015 09:36
Spijtig voor Van der Poel en ook voor de spanning in de klassementen. Ik hoop dat Van Aert het toch niet te gemakkelijk zal krijgen. Hopelijk is Van der Poel snel weer fit, voor hemzelf én voor de cross.
3 oktober 2015 09:45
Heel jammer dit, hopelijk nemen ze het herstel serieus anders blijft hij er mee sukkelen. Gewoon rustig opbouwen en pas pieken rond eind December en WK.
3 oktober 2015 10:08
Eng dit soort blessures. Denk bijv. In voetbal Kevin Strootman. Ik hoop dat MvdP volledig herstelt en daar alle rust en tijd voor neemt, en de sponsors hem die gunnen. Dan kan hij nog mooie jaren hebben, ipv kwakkeljaren.
3 oktober 2015 10:41
streep door seizoen en voor 2016 gaan lijkt me het beste, maar ik ben geen dokter of kenner
3 oktober 2015 10:50
@redactie: er is geen 'nieuwe' knieoperatie (zie titel) toch, rond deze blessure?? Dit is de eerste ingreep.

Geen expert maar 2 van de 3 peesbladen verwijderen klinkt toch als serieuze ingreep? Graag een update hierover (heb je ze nodig? Leid tot meer frictie/wrijving? Who knows?)
3 oktober 2015 10:58
@Coldeportes
Is net hoe je er tegenaan kijkt. In Frankrijk is hij direct geopereerd door het gat te dichten. Een week daarna in België weer om de wond schoon te maken. Weliswaar kleine ingrepen, maar daar wordt opgedoeld.
3 oktober 2015 11:08
Wordt dan weer saai cross-seizoen, voor Nieuwjaar wint Van Aert en achter Nieuwjaar zal het misschien weer VDP zijn
3 oktober 2015 19:31
Zet ook maar een streep door november. Onmogelijk om dan al weer competitief te zijn.
3 oktober 2015 22:04
@Youri Ijnsen
Tja een wond dichthechten noem ik geen knieoperatie. Een wond schoonmaken ook niet. Mechanisch gebeurt er dan 'niks' aan de knie; 'onderdelen' (zoals peesbladen, menisci, banden etc.) uit een knie weghalen of aan mekaar zetten noem ik wel een knieoperatie..

Nogmaals: heb je meer info over de effecten hiervan? Kan dit ongestraft weggenomen worden? Ze zullen er toch wel voor een reden zitten?
4 oktober 2015 07:45
Wat Coldeportes zegt. Kun je ongestraft twee peesbladen verwijderen? Wat is de functie en wat zijn de effecten? Is er een dokter in de zaal?
4 oktober 2015 08:55
Je zou zeggen, als het maar 3 weken duurt kan het niet al te ernstig zijn. Zie ook de foto van een voluit lachende Mathieu op de operatietafel. Hoop oprecht dat ie dat over 3 weken nog steeds doet als ie voor zijn fiets staat.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.