Van Emden baalt van tweede plek: “Ik was zo dichtbij”
Foto: Sirotti
zaterdag 16 mei 2015 om 10:06

Van Emden baalt van tweede plek: “Ik was zo dichtbij”

Jos van Emden werd vrijdag tweede in de tijdrit van de Ronde van Californië. De Nederlander zat lange tijd in de hot seat, maar zag dat Sagan – de voorlaatste renner in het programma – hem klopte. “Wat een teleurstelling”, baalt Van Emden op de website van LottoNL-Jumbo.

“Ik was zo dichtbij”, vervolgt hij. “Ik heb de hele dag op de hot seat gezeten. Dat is leuk, maar dan wil je ook winnen. Toen ze de camera op me richtten in de laatste kilometer van Sagan wist ik het al.” De renner van Tinkoff-Saxo bleek het parcours vijftien seconden sneller afgelegd te hebben.

Erik Dekker
Ploegleider Dekker baalt eveneens. “De teleurstelling van het verlies van Jos overheerst nu even. De verrassing die ik gisteren voorspelde, kwam helaas niet. Hij is als het ware op de meet geklopt. Dat is vervelend. Jos reed een geweldige tijdrit, maar er was er eentje sneller. Balen.”

Hij zag ook dat Robert Gesink negende werd. “Robert reed een prima tijdrit en heeft zich in een goede uitgangspositie gemanoeuvreerd voor de finale klim morgen. Het zal vuurwerk worden daar, iedereen staat heel dicht bij elkaar in het klassement. Het wordt een spannende dag.”

RIDE Magazine
31 Reacties
Sorteer op:
16 mei 2015 12:53
Balen en balen en nog eens balen, zelfs met een 2e plek. Van wie leren ze het?
Waarom kunnen vrouwen beter tegen hun verlies(wust uitgezonderd)?
Prijs je tegenstander, op deze manier toon je weinig respect, heb nog altijd niks tegen tlj renners, wel tegen die calimero ploegleiding, zij zijn groot en ik is klein en das nie eerlijk.
16 mei 2015 13:23
Jammer hoor, had een weinig winnaar als van Emden het zo gegund. Zal hem zeker naar de tour meenemen!
16 mei 2015 13:44
15 sec. tegen een niet zo'n geweldige tijdrijder als Sagan, in een zwaar overgewaardeerd rondje!
Niet echt dichtbij natuurlijk, maar toch jammer voor hem, zijn ploeg en de tientjes leden van meneer Plugge....
16 mei 2015 13:47
echt heel jammer voor hem
16 mei 2015 13:54
Koel zit vast in een gletsjer op Big Bear Lake met zijn ijskoude opmerking ;)
Onze Jossie heeft wel 131 rijders achter zich, en dat is een top prestatie.
16 mei 2015 14:35
Van Emden heeft zichzelf en TLJ weer op de kaart gezet en dat Sagan hem nog op 't laatst nog verslaat is een hard gelag. Hij kan zijn gram halen door Gesink goed af te zetten bij Mt. Baldy.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.