Van Emden ziet kansen: “Maar ik voel mij niet fris”
Foto: Sirotti
donderdag 29 juni 2017 om 16:09

Van Emden ziet kansen: “Maar ik voel mij niet fris”

Jos van Emden start zaterdag als een van de kanshebbers aan de Tour de France-tijdrit door Düsseldorf. De tijdritwinnaar van de meest recente Giro d’Italia zit alleen niet lekker in zijn vel, erkent hij op een persbijeenkomst. “Het gaat de laatste weken niet zo dat ik nu overloop van het zelfvertrouwen”, tekent het AD op uit zijn mond.

Kansloos acht Van Emden zichzelf niet. “Veertien kilometer is een mooie afstand”, zegt de ervaren renner van LottoNL-Jumbo, die vorige week vierde werd op het NK tijdrijden. “Het zou heel goed kunnen dat het wel lukt, maar ik weet wel dat ik de afgelopen weken een beetje verkeerd heb aangepakt.” Kort na de Giro hoorde Van Emden dat hij de Tour mocht rijden. Direct ging hij trainen. “Terwijl ik had moeten rusten. Ik voel mij dus niet fris.”

In zijn ploeggenoot Primoz Roglic heeft Van Emden wel vertrouwen. “Die kan een rit winnen. Is het niet zaterdag, dan een lastige rit of de laatste tijdrit in Marseille”, voorspelt hij.

RIDE Magazine
40 Reacties
Sorteer op:
29 juni 2017 18:21
Jos hoeft in principe maar 14 echt goede kilometers te rijden deze Tour en dan is de hele ronde eigenlijk al geslaagd voor de ploeg. Dat is natuurlijk ook wel een gokje waard. Bovendien vond ik hem op het NK van zondag een erg sterke indruk maken.

Wat ik me wel afvraag, in hoeverre is het mogelijk om met het oog op een tijdrit als die van zaterdag niet gewoon in de week voorafgaand aan die tijdrit tests te doen in hoeverre hij de wattages haalt die nodig zijn om zo'n tijdrit te winnen of tenminste in de buurt te komen. Lijkt me dat zoiets op een afstand van 14 km toch redelijk in te schatten zou moeten zijn maar correct me if i'm wrong.
29 juni 2017 18:29
Op de site van NOS staat een interview met Jos, daarin zie je ook wel echt dat hij moe is. Als je zijn gezichtsuitdrukking vergelijkt met filmpjes vanuit het begin van de Giro. Lijkt me dus toch geen rookgordijn.
29 juni 2017 18:31
Jos heeft mediatraining gehad van Contador. Hij slaagt hierbij cum laude.
29 juni 2017 18:37
Jos geweldig gedaan in de Giro maar wat een onzin dat hij nu de Tour moet rijden om zaterdag 9e te worden. Daarna heb je er vrij weinig aan 3 weken lang. Stuur dan een frisse renner mee en laat Van Emden de Vuelta rijden!
29 juni 2017 18:54
Marcel Sieberg {Lotto Soudal} zegt 't goed. DNF is dienstreis naar tdF.;)
29 juni 2017 19:02
Rookgordijn? Eerder het doek dat valt nog voor het stuk begonnen is...
29 juni 2017 19:13
@johnny
Groot gelijk, Boom als weg kapitein had meer op zijn plaats geweest, Jos maakt geen schijn van kans in dat waterballet.
29 juni 2017 19:25
Ik denk dat Roglic meer kans maakt zaterdag. Wellicht de te kloppen man. Van Jos verwacht ik niet zoveel hoor. Ik hoop dat hij het geel pakt. Dat zou een feest zijn. Maar lijkt me onrealistisch als je niet meer de vorm hebt.
29 juni 2017 20:49
De tegenstand is sterker en Jos zelf is minder. En eigenlijk was het in de interviews rond het NK tijdrijden ook al duidelijk. Tsja...
29 juni 2017 21:42
Voor diegene die de hele trui overhyped vindt... in het geval van Jos is het alleen een dag in het geel maar ook een etappezege!
29 juni 2017 23:09
Neem Boom mee. Die heeft nog wat goed te maken. Jos heeft al zijn energie verspeeld.
29 juni 2017 23:19
Een gele trui, in de tour overhypt vinden?

Staat ongeveer gelijk aan een monument.
30 juni 2017 01:13
Zou toch gek zijn als hij zich nu wel fris zou voelen na de Giro en de rest van zijn seizoen. Als Quintana nog drie weken een klassement wil gaan rijden mag Jos van mij nog wel een dagje pieken. Zul je alleen zien dat uitgerekend Roglič het geel van hem afsnoept. ;)
30 juni 2017 14:04
Volgens mij vergeten een aantal mensen hier dat hij niet alleen meegaat voor de proloog, maar ook omdat hij een belangrijk onderdeel is van de sprinttrein...
Dus ook al is hij niet superfris voor de proloog, gaat hij zeker nog zijn waarde bewijzen in de sprinttrein.
30 juni 2017 14:51
Benieuwd hoe fris Quintana is na de loodzware giro waar Jos drie weken kon passagieren, als trainen vermoeit is er wat mis natuurlijk.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.