Van Poppel: “Geen schande om van Viviani te verliezen”
Van Poppel centraal, achter Viviani - foto: LaPresse - Fabio Ferrari
donderdag 22 februari 2018 om 14:33

Van Poppel: “Geen schande om van Viviani te verliezen”

Danny van Poppel werd donderdagmiddag tweede in de tweede etappe van de Abu Dhabi Tour. Onze 24-jarige landgenoot zit na afloop met mixed feelings. Hij voelt zich schuldig dat hij het werk van zijn ploeggenoten niet kon afronden. “Maar Elia Viviani is hier de te kloppen man; het is geen schande om van hem te verliezen”, vertelt de sprinter in een persbericht.

Aanvankelijk deed Van Poppel uitstekende zaken. Tijdens de etappe ontstonden er waaiers. De renner van LottoNL-Jumbo lette goed op: hij zat mee in de eerste waaier, andere topsprinters – waaronder Viviani – niet. “Ik zag mijn kans al schoon. Maar er zaten te veel kanshebbers voor het algemeen klassement in die groep, waardoor de Italiaan alsnog kon terugkeren. Dat is jammer, maar aan de andere kant maakte dat de koers hard. Dat vind ik altijd wel mooi.”

Door zijn tweede plek in de daguitslag, rukt Van Poppel op naar plaats drie in het algemeen klassement. Hij is daarnaast de nieuwe leider in het jongerenklassement. “Het is mooi om de witte trui vrijdag om mijn schouders te hebben, maar ik weet ook hoe moeilijk het gaat zijn om die te verdedigen. Zeker in de laatste etappe, waar we te maken krijgen met een finish bergop. Maar nu moet ik hier vooral van genieten.”

RIDE Magazine
13 Reacties
Sorteer op:
22 februari 2018 14:39
Verliest misschien van Viviani, maar kijk even welke andere topsprinters hier aan de start staan die hij achter zich laat. Kortom: Prima uitslag ook al was het net niet
22 februari 2018 14:47
Van Poppel heeft een duidelijke stap vooruit gemaakt! Was bang dat TLJ een verkeerde keuze was voor hem, hij bewijst echter het tegendeel.
22 februari 2018 14:59
Eerst maar eens een echte kluif binnenhalen he
22 februari 2018 15:00
In de categorie dooddoeners
22 februari 2018 15:04
Gewoon een prima uitslag en sprint van van Poppel, is het jaar veelbelovend begonnen. Hij is nog maar 24j, grote zeges zoals hij in de Vuelta 2015 al een etappe won komen er zeker aan.
22 februari 2018 15:08
Mooi, schuwt het werken niet en wie weet verteert ie die klim op een een paar meter boven AP en gaat ie ook vol in de tijdrit.
Lijkt completer dan zijn vader met zijn bus abonnement.
@stenalik
Wien hond wil slaan..., gewoon knap van zo'n jongen die verantwoording durft te nemen en ook nog de schuld op zich neemt dat ie "maar" tweede is tussen redelijk wat sprintgeweld.
22 februari 2018 15:26
Geen schande, maar als je er niet voorbij kan, win je natuurlijk ook niets.
22 februari 2018 16:14
Danny van Poppel heeft een tijdje (door blessureleed) stil gestaan in zijn ontwikkeling maar toont aan dat zijn basisniveau in orde is. Als hij op dit niveau verder kan bouwen kan LottoNL straks twee sprinters hebben die bij de wereldtop horen.
22 februari 2018 18:03
De Telegraaf heeft als kop "Van Poppel baalt: 'Dit is al de derde tweede plek" en verder "De jongerentrui interesseert Van Poppel niet echt."
Toch een wat andere interpretatie dan Wielerflits.
22 februari 2018 18:08
Zich schuldig voelen klinkt meer opbouwend dan balen, wie weet interpreteert de roddelkrant het anders, wat telt is zijn ambitie en hopelijk houdt ie zich tegelijk vast aan het ak, goed voor het zelfvertrouwen.
22 februari 2018 18:36
Een groot gebrek aan zelfkennis kan inderdaad samen gaan met een overdosis zelfvertrouwen. Betwijfel of het de vorm van zelfvertrouwen is waar een topsporter op lange termijn veel aan heeft.
22 februari 2018 20:21
Aan het begin van het seizoen was ik al benieuwd naar Van Poppel's prestaties. Voorlopig stelt hij me niet teleur.
23 februari 2018 10:19
@vlek, bedoel je dat DvP teveel zelfvertrouwen heeft?

Om te reageren moet je ingelogd zijn.