Van Poppel na chaotische finale: “Blij dat ik nog mee kon sprinten”
foto: Marcel Koch (archief)
zondag 11 februari 2018 om 19:34

Van Poppel na chaotische finale: “Blij dat ik nog mee kon sprinten”

Danny van Poppel eindigde vandaag als tweede in de Clásica de Almería, achter Caleb Ewan. Een valpartij in het peloton ontregelde de sprintvoorbereiding van LottoNL-Jumbo. Op de website van de ploeg vertelt hij over de chaotische finale.

De aanloop naar de sprint liep grotendeels volgens plan, tot een valpartij roet in het eten gooide. “Het was een relaxte koers. De ploeg heeft hard gewerkt en het gat naar de kopgroep gedicht. Op het laatst waren er twee plaatselijk rondjes en we zaten met de gehele ploeg goed van voren, maar op een spekgladde rotonde ging het mis. Ik kon nog maar net aanhaken bij de eerste groep”, legt Van Poppel uit.

Vervolgens lukte het de spurtbom wel nog om een goede positie voor de sprint te vinden. “In de sprint zat ik bij Ewan in het wiel maar wilde niet te snel aangaan door de tegenwind”, legt hij uit. Desalniettemin lukte het niet de Australiër te verslaan. “Ik schoot ook nog uit mijn pedaal en kon hem niet meer remonteren. Het is jammer dat ik het ploegwerk niet heb kunnen afmaken, maar ben blij dat ik toch nog heb kunnen meesprinten.”

RIDE Magazine
3 Reacties
Sorteer op:
11 februari 2018 20:22
Danny gaat nog wel een paar keer winnen in een sprint. Dat gevoel heb ik gewoon bij die gast. Hij kan er echt wel wat van!
11 februari 2018 20:25
Hij laat zien goed in orde te zijn; dus ik verwacht hem wel in Abu Dhabi; er zijn toch drie sprintaankomsten.
12 februari 2018 00:21
Ik ben benieuwd of hij ook nog een rol wil gaan spelers in de voorjaarsklassiekers.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.