woensdag 24 april 2019 om 10:57

Van Vleuten: “Gemiste kans dat Waalse Pijl en Luik niet worden uitgezonden”

Video Annemiek van Vleuten, die afgelopen zondag één van de smaakmakers was in de Amstel Gold Race, baalt dat de andere Ardennenklassiekers niet op televisie worden uitgezonden: “Je koerst uiteindelijk ook om mensen te vermaken en daarom vind ik het echt een gemiste kans dat de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik niet worden uitgezonden.”

“Ik ben erop gebrand om iets te laten zien in de komende koersen, maar het is jammer dat de mensen er niet van kunnen meegenieten. Zij kunnen nu alleen het uitslagenlijstje zien. De roep om vrouwenwielrennen op televisie te krijgen wordt steeds groter en ik denk niet dat ze daar aan kunnen ontkomen”, aldus Van Vleuten.

Vrouwenwielrennen vanaf 2020 op televisie?
Van Vleuten krijgt bijval van de voorzitter van de UCI, David Lappartient. In november vertelde hij in gesprek met de NOS: “We willen dat er livebeelden zijn, maar dat moet wel geproduceerd worden en dat kost geld. Mogelijk moeten we het vrouwenwielrennen dus als pakket verkopen. De Waalse Pijl heeft bijvoorbeeld nu geen livebeelden. Ik heb tegen de ASO gezegd dat ze nu niet voldoen aan de eisen die we voor de WorldTour stellen en dat ze hun best moeten doen om de wedstrijd wel op televisie uit te zenden.”

Volgens de reglementen van de UCI moeten WorldTour-koersen bij de vrouwen vanaf 2020 minstens voor 45 minuten aan livebeelden beschikbaar stellen. “Het is net als het maken van een huis, je bouwt eerst de muren en dan pas het dak. Het moet stap voor stap gaan. Daarom beginnen we pas vanaf 2020 en stellen we beetje bij beetje meer eisen. De WorldTour is niet verplicht, maar erbinnen moet je je aan de regels houden”, aldus Lappartient.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.