Van Vleuten na tweede eindzege Giro Rosa: “Droom die uitkomt”

zondag 14 juli 2019 om 19:43
Van Vleuten na tweede eindzege Giro Rosa: “Droom die uitkomt”

foto: Cor Vos

Voor de tweede keer in haar carrière heeft Annemiek van Vleuten de Giro Rosa gewonnen. Dat deed de kopvrouw van Mitchelton-Scott op haar 35ste en op haar 36ste. Haar soevereine overwinning van dit jaar noemt ze speciaal. “Het is een droom die uitkomt”, aldus Van Vleuten.


“Het is zo cool om weer te winnen, zeker omdat ik mij een beetje beter voelde dan vorig jaar. Ik was zo relaxed vandaag met de ploeg om mij heen. Het was een fantastische Giro Rosa”, zegt Van Vleuten na de rit naar Udine, die gewonnen werd door Marianne Vos. “Vorig jaar won ik voor het eerst en nu weer. Het was een heel groot doel dit seizoen en om het dan zo af te maken is heel speciaal.”

“We waren honderd procent voorbereid en we hebben zo hard gewerkt, dan is het mooi dat het zich zo uitbetaalt met de winst”, aldus de rozetruidraagster, die ook nog een bergrit en de klimtijdrit won. “Je voelt iets van druk, maar dan is het juist nog specialer.” In het algemeen klassement werd Anna van der Breggen tweede en Van Vleutens ploeggenote Amanda Spratt derde.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.