Vanendert: “Plots geen doel meer”
maandag 10 september 2012 om 18:54

Vanendert: “Plots geen doel meer”

foto: Sirotti

Vanmiddag maakte de Belgische bondscoach Carlo Bomans zijn selectie voor het wereldkampioenschap op de weg bekend. Daar horen altijd teleurstellingen bij, omdat de plaatsjes beperkt zijn. Jelle Vanendert is de opvallendste afwezige in de Belgische selectie, en uitte inmiddels al openlijk zijn teleurstelling.

“Ik had mijn zinnen op het WK gezet en heb er alles voor gedaan, dus is het een serieuze opdoffer. Het was hét doel van het najaar en nu is er plots geen doel meer. Zonder WK rest nog de Ronde van Lombardije, maar ik zal toch even de knop moeten omdraaien”, vertelt een verraste Vanendert op de website van zijn team.

De Belg werd dit jaar tweede in de Amstel Gold Race, een wedstrijd over gedeeltelijk hetzelfde parcours als dit WK. Daarom vindt de Lotto-Belisol renner dat hij zeker een plaats in de selectie had verdiend. “Ik had in Valkenburg zeker de finale kunnen rijden en zou ook niet te beroerd geweest zijn om te werken voor de kopmannen, maar de bondscoach heeft voor andere renners gekozen.”

Ook teammanager Marc Sergeant is teleurgesteld. “Mocht Jelle geselecteerd zijn geweest, zouden anderen zich misschien gepasseerd gevoeld hebben. Maar hij is een renner die geen resultaten nodig heeft om goed te zijn. De bondscoach had een potentieel van wel 15 renners, waardoor het criterium van de recente resultaten wél een belangrijk argument zal geweest zijn.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.