Verandas-Willems trekt Kruopis aan
foto: Sirotti
woensdag 4 november 2015 om 14:11

Verandas-Willems trekt Kruopis aan

Aidis Kruopis verruilt deze winter An Post-Chainreaction voor Verandas Willems, weet WielerFlits. De 29-jarige Litouwer kwam van 2012 tot en met 2014 uit voor WorldTour-team Orica-GreenEDGE. Het voorbije seizoen werd hij nationaal kampioen op de weg van Litouwen. 

Kruopis moet gat opvullen
Het team van Ivan De Schampelaere kende een uitermate succesvol 2015 en sloot de Europe Tour af op een vijfde plek, nog voor teams als Wanty-Groupe Gobert en Roompot Oranje Peloton. Verandas Willems dankt haar punten veelal aan Gaetan Bille en Dmitri Claeys, die beiden overstapten naar Wanty-Groupe Gobert. Aan sprinter Kruopis om dat gat op te vullen.

Verandas Willems rekent op sprintcapaciteiten
De in Vilnius geboren Litouwer kende vooral in zijn eerste jaar bij Orica-GreenEDGE successen. Hij won ritten in de Tour of Norway (2.HC), twee etappes in de Tour du Poitou-Charentes (2.1) en sprintte naar een dagzege in de Ronde van Polen (WorldTour). In het verleden won hij ook tweemaal Schaal Sels, een etappe in de Ronde van België, een rit in de Ronde van Turkije en werd hij dit jaar dus Litouws kampioen op de weg.

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
4 november 2015 14:41
Ploeg heeft dan toch het hoofd boven water weten te houden, kan me herinneren dat ze afgelopen zomer Tinkov smeekten om een financiële injectie. Weet iemand hoe het daarmee afgelopen is?
4 november 2015 14:49
goede ploeg voor Kruopis, ploeg rijdt veel wedstrijden waar Kruopis podium kan rijden, dus mooie transfer voor zowel ploeg als renner
4 november 2015 15:07
Wielerflits is goed ingevoerd in het Baltische wielrennen :)
4 november 2015 20:29
timothy dupont en dries de bondt lijken me eerder de speerpunten te worden, kruopis is al een tijdje op z'n retour.
5 november 2015 00:23
Kruopis kan toch wel beter? Nog altijd maar 29

Om te reageren moet je ingelogd zijn.