Verdeeldheid binnen Sky over aanblijven Brailsford
Froome blijft stil na steunbetuigingen andere renners - foto: Sirotti
dinsdag 7 maart 2017 om 09:30

Verdeeldheid binnen Sky over aanblijven Brailsford

Maandagavond vond er een waar charmeoffensief plaats van verschillende Sky-renners aan het adres van hun teammanager Sir David Brailsford. Chris Froome deed er niet aan mee; hij dineerde met een bekende in Zuid-Afrika. Volgens Cyclingnews zijn er meerdere renners die anders over Brailsford denken.

Aftreden
Het Engelstalige medium baseert zich op een anonieme bron, maar geeft wel prijs dat dit om een renner van Sky gaat. Volgens de coureur hebben meerdere renners de discussie gevoerd over het mogelijke aftreden van Brailsford. “Er is twijfel over de impact die deze situatie heeft op het huidige seizoen en de afleiding die het teweegbrengt bij Brailsford en de andere staf. […] Voor een team dat zo gefocust is op de details, begint dat door de vingers te glippen omdat de aandacht van mensen elders ligt.”

Brailsford ligt deze winter onder vuur vanwege het mysterieuze pakketje dat afgeleverd is aan het adres van Sir Bradley Wiggins, toenmalig kopman van Sky. Het onderzoek naar het pakketje loopt nog altijd. Naar aanleiding van het bericht van Cyclingnews, zouden Brailsford en het management de renners hebben opgeroepen om openbaar hun steun voor Brailsford uit te spreken. Volgens een anonieme bron van de Daily Mail moesten de coureurs het doen, anders ‘was de ploeg ten einde’.

Onder aanvoering van Geraint Thomas plaatste een groot aantal – vooral Britse – renners een steunbericht op Twitter, waaronder ook de Nederlanders Wout Poels en Danny van Poppel. Opvallende afwezige was dus Froome, die zich eerder al distantieerde van de controverse rondom Sky. Naast de drievoudig winnaar van de Tour de France bleef het op Twitter ook stil bij onder meer Sergio Luis Henao, Beñat Intxausti, Christian Knees, Mikel Landa en Ian Stannard.

Update 09.30
Inmiddels heeft ook de hierboven genoemde Henao de tweet van Thomas gedeeld.

RIDE Magazine
33 Reacties
Sorteer op:
7 maart 2017 12:42
Valt me op dat veel volgers de berichtgeving rond Sky gniffelend volgen terwijl dit toch weer een heel slechte zaak is voor het wielrennen.

On: Natuurlijk gaat Brailsford door de sponsoren geslachtofferd worden. Er hangt nu teveel drek rond deze man.
7 maart 2017 13:04
Inderdaad wederom een slechte zaak voor het wielrennen. Heeft steeds meer overeenkomsten met politiek.
7 maart 2017 13:14
Ik snap niet dat men (renners of directie) zich niet realiseert dat dit funest is. Je krijgt sowieso een tweekamp. De renners die twitteren voor hem te zijn en diegene die zwijgen worden gezien als persnonen die niet achter hem staan. Zeker als hun beste man Froome het niet doet. Zo'n steun bericht werkt altijd tegen je.
7 maart 2017 16:02
Het gegniffel komt ook door de manier waarop er op dit forum over deze ploeg werd gesproken ten opzicht van bijvoorbeeld Katjoesja. Het gegniffel is volgens mij vooral het cynische van de situatie. Voor de sport is dit k. met peren.
7 maart 2017 16:08
Froome heeft ook geweten en meegedaan aan de malafide praktijken, lijkt een beetje op het zinkend schip te verlaten voor ie mee wordt getrokken.
7 maart 2017 17:42
Toch wel slim dat Froome zich niet 100% bindt aan Brailsford. als hij straks aftreed kan hij gewoon zeggen dat dit de beste oplossing was en dat het niet anders kon. Er wordt een nieuwe manager aangesteld en dan weer verder alsof er nooit wat aan de hand is geweest.
7 maart 2017 18:16
Tenzij betreffende renners eerlijke, verifieerbare informatie aanleveren waaruit blijkt dat Dave B niks verkeerds gedaan heeft, zijn deze tweets redelijk triest.
7 maart 2017 18:24
Mrrrrauwww-rurrrrrrr-zwapp !

*doet Dragulesco*

Om te reageren moet je ingelogd zijn.