Verliezer Viviani: “Het was moeilijk om recht te blijven”

woensdag 15 mei 2019 om 18:51
Verliezer Viviani: “Het was moeilijk om recht te blijven”

foto: Cor Vos

Elia Viviani werd perfect gepiloteerd door zijn ploeggenoten van Deceuninck-Quick-Step, maar de Italiaanse kampioen kwam er niet aan te pas in de eindsprint. “Het was echt oorlog in de finale”, zo vertelt Viviani in gesprek met Cyclingnews. “Het was zelfs moeilijk om recht te blijven.”

Viviani finishte slechts als negentiende, waardoor hij nog altijd op zoek is naar zijn eerste ritzege in deze Giro d’Italia. “In dergelijke koude omstandigheden kunnen je benen plots blokkeren. We wilden pas laat naar voren rijden. Dat lukte ook, maar we werden overvleugeld door Groupama-FDJ”, zo schetst hij de sprintvoorbereiding.

Viviani zag uiteindelijk Pascal Ackermann naar de zege snellen. De Italiaan ziet nog twee sprintkansen in deze Giro, om precies te zijn in Modena en Novi Ligure. “Ik ben het niet eens met de mensen die zeggen dat ik niet in vorm ben. Ik verloor de eerste sprint van Ackermann, maar ze hebben me ook een ritzege afgepakt.”

Wel of niet uitrijden? 
“Er zijn nog twee kansen. Ik hoop te zegevieren in Modena en Novi Ligure.” De grote vraag is of Viviani de Giro zal uitrijden, zeker nu hij kansloos is voor de paarse puntentrui. “We zullen pas na de elfde etappe een beslissing nemen”, aldus de renner.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.