Verrassende Marc Hirschi: “Voelde al vroeg dat de benen erg goed waren”
foto: Cor Vos
zaterdag 30 maart 2019 om 13:03

Verrassende Marc Hirschi: “Voelde al vroeg dat de benen erg goed waren”

Marc Hirschi was misschien wel de revelatie van de E3 BinckBank Classic. Al vroeg in de koers sprong de wereldkampioen bij de beloften mee in de lange ontsnapping, maar terwijl de andere vluchters in de finale werden ingerekend hield de Zwitser aanvankelijk knap stand.

“Ik was mee in de vroege vlucht om Søren Kragh Andersen te helpen in de finale en ik voelde al aan het begin van de dag dat de benen erg goed waren”, blikte Hirschi terug op zijn optreden, dat hij beloond zag worden met de tiende plek in de uitslag. “Toen Jungels voorbij kwam, gaf ik alles om in zijn wiel te blijven. Maar op de twee-na-laatste klim moest ik hem dan toch laten gaan.”

Daarop kwam de Zwitser terecht in een achtervolgende groep, die op de laatste klim in tweeën brak. “De groep waar ik daarna in zat, ging volgas maar we konden de jongens voor ons niet meer terugpakken. Toen het aankwam op de sprint, zat ik een beetje opgesloten aan de rechterkant van de weg. Uiteindelijk werd ik tiende.”

“Ik ben verrast hoe de wedstrijd is verlopen. Ik kan het bijna niet geloven, maar ik ben erg blij met mijn optreden en de benen waren goed”, aldus Hirschi.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.