Victor Campenaerts: “Discipline is mijn grootste geheim”

maandag 11 februari 2019 om 09:21
Victor Campenaerts: “Discipline is mijn grootste geheim”

foto: Cor Vos

Als Victor Campenaerts vrijdag groen licht krijgt voor zijn werelduurrecordpoging zal hij medio april op de baan in Aguascalientes zijn poging ondernemen. Hij bereidt deze poging in Namibië tot in de puntjes voor. “Het is een zwaar woord, maar ik vind autistisch het beste passen”, omschrijft de Lotto Soudal-renner zijn planning en methode tegenover diverse Vlaamse kranten.

De keuze voor Aguascalientes is gemaakt op de meest gunstige (weers)omstandigheden. “Hoe lager de luchtdruk, hoe minder weerstand je ondervindt. Dat is de reden waarom iedereen de hoogte opzoekt: met dezelfde krachtontwikkeling kom je verder dan op zeeniveau”, legt Campenaerts uit. “Bovendien moet het warm zijn, dan wordt de rolweerstand minder.”

Om aan de hitte en hoogte te wennen, zit Campenaerts op hoogte in Namibië, waar hij zijn lichaam optimaal voorbereid. “Ik zit hier twee maanden op stage in de warmte, en ik ga veel naar de sauna om mijn lichaam nog meer te laten wennen aan de hitte”, laat hij niks aan het toeval over.

Bovendien zijn er in Aguascalientes aparte hulpmiddelen toegestaan. “Blijkbaar mag je in Aguascalientes ook met zware motoren op de piste. Daarmee kunnen we de zaal opwarmen als dat nodig is, maar je zou er ook een luchtstroom mee in gang kunnen zetten die in de juiste richting draait. We gaan daar dus op zoek naar een motorbende”, blijkt tot op welk detailniveau de Belg bezig is met het record.

Het huidige record van Bradley Wiggins staat op 54,526 kilometer. Het doel van Campenaerts is dus minimaal één meter verder komen dan de Brit. “Een heel haalbare kaart. Als Dion Beukeboom in de buurt kan komen (52,757 meter, nvdr.), dan ik zeker. Ik zal niet beweren dat ik een betere atleet ben dan Wiggins, maar in betere omstandigheden kan ik hem kloppen” sluit hij af vol zelfvertrouwen.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Wielernieuws

Materiaalzone

Populair