Victor Campenaerts wil het werelduurrecord: “Denk dat het mogelijk is”
foto: Sirotti
vrijdag 24 augustus 2018 om 11:01

Victor Campenaerts wil het werelduurrecord: “Denk dat het mogelijk is”

De mislukte poging van Dion Beukeboom om het werelduurrecord te verbreken heeft geen afschrikkende werking op Victor Campenaerts. De Europees kampioen tijdrijden is in zijn hoofd al een tijdje bezig met een eigen recordpoging.

“Ik heb dit plan al uitvoerig besproken met mijn ploeg Lotto Soudal en fietsconstructeur Ridley”, zegt hij tegen Het Nieuwsblad. “Maar eerst wil ik de komende twee jaar nog verbeteren in het tijdrijden op de weg met als doel de tijdrit op de Olympische Spelen van Tokio. Nadien mik ik op het werelduurrecord. Omdat Wiggins zijn poging niet in ideale omstandigheden afwerkte, denk ik dat het mogelijk is.”

De Olympische Spelen van Tokio vinden in de zomer van 2020 plaats. De recordpoging van Campenaerts zal dus moeten wachten tot minstens het najaar van 2020.

RIDE Magazine
13 Reacties
Sorteer op:
24 augustus 2018 11:14
Het siert hem dat hij eerlijk/zelfzeker voor zijn doelen uitkomt. Liever dat dan valse bescheidenheid. Goed ook dat hij beseft dat hij enkel een kans heeft omdat Wiggins zijn poging niet in ideale omstandigheden heeft kunnen afwerken.
24 augustus 2018 11:18
Ik snap de hysterie rond dat record niet zo goed. Wat boeit dat nou? Het record op een raketfiets is momenteel 333km/h. Er is een Fransman die op een fiets maarliefst 228km/h op een ski-piste afdaalde (record) en een Schot reed de wereld rond in 79 dagen (geinspireerd door Jules Verne). Deze records zeggen mij net zo veel en hebben weinig om handen als je het mij vraagt.
    24 augustus 2018 11:38
    Hysterie is wel een overdreven term. Er is de laatste jaren meer interesse bij de coureurs en bijgevolg ook media-aandacht. Topsporters willen nu eenmaal de beste zijn en hun limieten aftasten. En zo'n werelduurrecord is best prestigieus.
    24 augustus 2018 11:49
    Ik vind het zelf juist wel mooi dat er na jaren niks nu eindelijk weer wat extra aandacht voor het record is sinds men met moderne fietsen mag rijden.

    Hysterie is een groot woord voor een poging of 2 a 3 per jaar. Is bij jou de wekelijks groenmarkt ook hysterie?
    24 augustus 2018 11:49
    Prestigieus is het wel ja. Daarom hoop ik dat de naam van een mafketel als Campenaerts niet in het lijstje Merckx, Moser, Indurain, Wiggins terecht komt. Zou het prestige niet ten goede komen
    24 augustus 2018 13:01
    Omdat het een soort tijdloze krachtmeting is met alle toppers door de jaren heen. Zeker nu de UCI de regels heeft aangepast/aangescherpt en iedereen op nagenoeg zelfde fiets fietst, en alle andere omstandigheden nagenoeg gelijk zijn.

    Dus de benen spreken hier voor 98%. Hoogte en daarmee luchtdruk zijn de enige externe factoren.

    Het is toch gaaf om je te meten met Wiggins, en wellicht ooit Dumoulin? Het laat zien wie de beste tijdrijder is, aller tijden. (Daarom snap ik ook niet dat Dion Beukeboom dacht dat hij het zou gaan halen.)

    Een tijdrit op de weg is daarentegen nooit een helemaal zuivere krachtmeting.
    24 augustus 2018 13:35
    De beste tijdrijder aller tijden bepalen blijft moeilijk, denk maar aan (het gewicht van) de fiets en de kwaliteit van de kledij door de jaren heen. Eddy Merckx reed net geen 50 km, maar als je ziet met welke fiets hij dat deed (en die kleren!) en hoeveel wedstrijddagen hij toen in de benen had is dat toch redelijk indrukwekkend. Een interessant artikel hierover: https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20180401_03441365
    24 augustus 2018 13:45
    "Is bij jou de wekelijkse groenmarkt ook hysterie?"
    @HoofdIsVrij hahaha
24 augustus 2018 14:04
@Melkzuur, met terugwerkende kracht is lastig, maar vanaf nu gerekend.
24 augustus 2018 14:14
Ik zie het hem niet halen. Ik denk dat de eerstvolgende recordhouder Stefan Küng wordt. Die is oud wereldkampioen achtervolging en wordt steeds beter in de tijdrit.
24 augustus 2018 15:27
@melkzuur, Merckx had wel nog anderen dingen dan wedstrijddagen in de benen...
    24 augustus 2018 16:33
    Ik weet natuurlijk ook wel dat de medische begeleiding begin de jaren 70 veel verder stond dan nu, en dat Merckx de enige renner was die onbeperkt toegang had tot het goedje, maar toch...
24 augustus 2018 16:44
Acht hem wel in staat om het huidige record van Wiggins te verbeteren, maar of dat tegen die tijd überhaupt nog op de tabellen staat is natuurlijk zeer de vraag. Küng heeft inderdaad ook wel de potentie om het record te pakken.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.