Vier op een rij: superieure Tom Pidcock heerst opnieuw in Wereldbeker MTB Nove Mesto
foto: Bartek Wolinski/Red Bull Content Pool
zondag 26 mei 2024 om 16:00

Vier op een rij: superieure Tom Pidcock heerst opnieuw in Wereldbeker MTB Nove Mesto

Bij de vrouwen ging de zege naar Pauline Ferrand-Prévot, maar ook bij de mannen bleek de Wereldbeker mountainbike in Nove Mesto een prooi voor de wereldkampioen. Tom Pidcock was de laatste drie seizoenen al de beste op Tsjechische bodem en bleek ook dit jaar weer een klasse apart.

Tom Pidcock keerde zaterdag voor het eerst sinds zijn tiende plek in Luik-Bastenaken-Luik terug in competitie. De wereldkampioen mountainbiken deed dit in de Shorttrack van de Wereldbeker in het Tsjechische Nové Mĕsto Na Moravĕ. Pidcock kwam alleen niet verder dan een zevende plaats, maar kreeg vandaag de kans om zich sportief te revancheren in de Cross Country-race.

Al kende de renner van INEOS Grenadiers zeker geen vliegende start. In de openingsronde hield hij zich nog wat afzijdig, maar iets voor halfweg koers besloot Pidcock naar voren te rijden en de concurrentie zijn wil op te leggen. Zijn tegenstanders bleken niet bij machte om te volgen en zo begon de huidig olympisch- en wereldkampioen op de mountainbike aan een solo.

Een solo die hij succesvol wist af te ronden en zo boekte Pidcock alweer zijn vierde opeenvolgende zege in Nové Mĕsto Na Moravĕ. De Zwitserse mountainbikelegende Nino Schurter verzekerde zich van de tweede plaats. Voor de 38-jarige Schurter is het een welkome opsteker, na een moeilijke start van zijn mountainbikecampagne. Zijn landgenoot Marcel Guerrini eindigde als derde, voor de Brit Charlie Aldridge en de Fransman Mathis Azzaro.

Ferrand-Prévot wint bij de vrouwen, Pieterse vierde
Bij de vrouwen ging de zege, zoals eerder aangegeven, ook naar de wereldkampioen. De 32-jarige Pauline Ferrand-Prévot – tevens een ploeggenoot van Pidcock bij INEOS Grenadiers – bleef de Amerikaanse Haley Batten en de Zwitserse Alessandra Keller voor in de daguitslag. Mede-favoriet Puck Pieterse kende een goede start, maar viel in het tweede deel van de race stil en eindigde zo als vierde.

UCI Mountainbike World Series 2024, Nove Mesto
Uitslag mannen
1. flag-gb Tom Pidcock in 1u21m41s
2. flag-ch Nino Schurter op 32s
3. flag-ch Marcel Guerrini op 44s
4. flag-gb Charlie Aldridge op 46s
5. flag-fr Mathis Azzaro op 46s

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.