Vijfde zege Cant in Zonhoven na tweestrijd met Betsema
foto: PhotoPress.be
zondag 16 december 2018 om 14:27

Vijfde zege Cant in Zonhoven na tweestrijd met Betsema

Sanne Cant heeft voor de vijfde keer in haar loopbaan de veldrit van Zonhoven gewonnen. De wereldkampioene versloeg in de Superprestige-cross Denise Betsema na een spannende laatste ronde. Ceylin del Carmen Alvarado kon lang volgen, maar werd uiteindelijk derde.

Uitstekende start Worst
Dit weekend was het echt zandhappen voor de coureurs, want na het strand van Sint-Anneke in Antwerpen was het vandaag tijd voor de Kuil van Zonhoven! Annemarie Worst begon als leidster aan de vijfde manche van de Superprestige, maar werd in de nek gehijgd door haar ploeggenote Alice Maria Arzuffi.

De crossers vrezen de kuil van Zonhoven vanwege de steile duik naar beneden. En die vrees bleek ook dit jaar weer terecht, want in de achtergrond vielen meerdere rensters. Vooraan kon ook Worst haar fiets niet onder controle houden, waardoor Nikki Brammeier vooraan plots alleen was. De Britse begon de tweede ronde met een voorsprong van negen seconden op Worst, die niet veel later opnieuw tegen de vlakte ging.

Drietal maakt de cross
Brammeier pakte een voorsprong, maar kreeg het gezelschap van Betsema, Cant en Alvarado. Niet lang daarna viel Brammeier, waardoor een drietal op kop ontstond. Zij waren ontzettend aan elkaar gewaagd en bleven tot in de laatste ronde bij elkaar. Betsema en Cant namen het voortouw en Alvarado hing telkens aan het elastiek. De renster van Corendon-Circus moest vlak voor het inrijden van de slotronde laten gaan.

In de laatste ronde zette de wereldkampioene Betsema onder druk. In een zandstrook maakte de Texelse een slippertje, waardoor Cant een gat sloeg. Die voorsprong gaf de Belgische niet meer uit handen.

Worst in de achtergrond
De strijd om de vierde plek ging tussen Loes Sels, Alice Maria Arzuffi en Nikki Brammeier; een strijd die gewonnen werd door de Britse. Opvallende afwezige in de voorste gelederen was Superprestige-leidster Annemarie Worst. De Europees kampioene werd negende en moest de leiding in het klassement afstaan aan haar ploeggenote Arzuffi.

Superprestige 2018-2019
Uitslag manche 5, vrouwen: flag-be Zonhoven (C1)
1. flag-be Sanne Cant (IKO-Beobank) in 44m35w
2. flag-nl Denise Betsema (Marlux-Bingoal) op 10s
3. flag-nl Ceylin del Carmen Alvarado (Corendon-Circus) op 25s
4. flag-gb Nikki Brammeier (MUDIIITA) op 42s
5. flag-it Alice Maria Arzuffi (Steylaerts-777) op 46s
6. flag-be Loes Sels (Pauwels Sauzen-Vastgoedservice) op 46s
7. flag-nl Inge van der Heijden (WaowDeals) op 1m34s
8. flag-nl Maud Kaptheijns (Crélan-Charles) op 1m36s
9. flag-nl Annemarie Worst (Steylaerts-777) op 1m42s
10. flag-nl Shirin van Anrooij (Cécémel-Aveve) op 1m58s

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.