Vincenzo Nibali gaat in Oman al direct voor resultaat
donderdag 29 januari 2015 om 10:34

Vincenzo Nibali gaat in Oman al direct voor resultaat

Vincenzo Nibali

foto: Sirotti

Vincenzo Nibali wil in 2015 al vroeg in het seizoen zijn eerste prijs pakken. In 2014 moest hij tot het Italiaans kampioenschap in juni wachten op zijn eerste overwinning, maar dit jaar hoopt hij al eerder het zegegebaar te kunnen maken.

Volgende maand staat de Siciliaan aan de start van de Ronde van Oman. In 2012 won hij in het Midden-Oosten de rit naar Green Mountain. Dit jaar wil hij opnieuw voor een resultaat gaan. “Deze wedstrijd bevalt mij,” legt hij uit. “Ik heb goede herinneringen aan Oman, zoals mijn zege op Green Mountain. Ik hoop dat ik hier opnieuw kan winnen, hoewel er stevige competitie is,” stelt hij vast.

In Oman krijgt hij te maken met onder meer Tejay van Garderen (BMC), Joaquim Rodriguez (Katusha), Thibaut Pinot (FDJ), Warren Barguil (Giant-Alpecin), Julian Arredondo (Trek) en Rafal Majka (Tinkoff-Saxo). Chris Froome ontbreekt omdat hij de voorkeur geeft aan de Ruta del Sol.

Zijn coach Paolo Slongo verwacht van Nibali dit jaar een sterker voorseizoen.
“Vincenzo is beter voorbereid op het seizoen dan vorig jaar. Dit keer zal hij niet tot juni wachten op zijn eerste zege. Het zal vroeger zijn, misschien al in de Ronde van Oman,” citeert Cyclingquotes de Italiaan.

Nibali begint zijn seizoen volgende week woensdag in de Dubai Tour. Hierna volgt een deelname aan de Tour of Oman (17-22 februari). Begin maart rijdt hij in de Strade Bianche zijn eerste kilometers op Europese bodem. Daarna volgen Tirreno-Adriatico en de Ardennenklassiekers. Via het Critérium du Dauphiné gaat hij vervolgens naar de Tour.

Lees ook:
Aankomst op Green Mountain weer scherprechter Tour of Oman

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.