Vinokourov: “Ik kan nog steeds de Tour winnen”
maandag 4 oktober 2010 om 22:05

Vinokourov: “Ik kan nog steeds de Tour winnen”

Alexandre Vinokourov denkt dat hij in de herst van zijn carrière het in zich heeft de Tour de France te winnen. Dat vertelde de 37-jarige kopman van Astana tegen Kazachstaanse media. “Het is een droom die blijft bestaan,” aldus Vinokourov. “In 2011 zal ik meedoen om de eindzege. Maar er zal genoeg concurrentie zijn, het zal moeilijk zijn te winnen.”

Vinkourov slaat de Giro in 2011 over. De nieuwe aanwinst Roman Kreuziger zal in de Tour de France waarschijnlijk tweede viool moeten spelen. ‘Roman is een veelbelovende renner. Hij zal onze kopman zijn in de Giro en kan mij van dienst zijn in de Tour.”

Astana had zich ook graag versterkt met Denis Menchov, maar de Rus koos uiteindelijk voor Geox. Vinokourov betreurt zijn beslissing, maar ziet het niet als een groot gemis. “Ik denk niet dat hij veel sterker is dan mijzelf,” aldus Vinokourov. Ook met de gebroeders Schleck kwam het niet tot een overeenkomst. “We hebben het geprobeerd, maar kwamen er al snel achter dat zij bezig waren met een eigen team.”

Ook voor landgenoot Andrey Kashechkin is in de toekomst wellicht plek bij Astana. “Wanneer Andrey laat zien dat hij op topniveau mee kan strijden om de prijzen, is een terugkeer bij Astana mogelijk.” Volgend seizoen is voor een terugkeer echter nog te vroeg. “Ik heb hem niet nodig om me te helpen tijdens de Tour,” aldus Vino.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.