Visma | Lease a Bike prijst zich gelukkig na ‘zeer verraderlijke’ dag in Baskenland
Kopman Jonas Vingegaard kwam de dag zonder kleerscheuren door - foto: Cor Vos
woensdag 3 april 2024 om 19:28

Visma | Lease a Bike prijst zich gelukkig na ‘zeer verraderlijke’ dag in Baskenland

De derde etappe van de Ronde van het Baskenland was bij momenten zeer hectisch, maar heeft Visma | Lease a Bike geen problemen opgeleverd. De renners kwamen allemaal zonder kleerscheuren over de finish, al begon de dag van de Nederlandse formatie wel in mineur.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Ben Tulett, op papier toch een van de belangrijkste helpers van kopman Jonas Vingegaard, voelde zich de voorbije dagen al niet fit en verscheen dan ook niet aan de start van de 190,9 kilometer lange rit van Ezpeleta naar Altsasu. “De dag begon voor ons in mineur, omdat Ben niet meer van start kon gaan. Dat gemis gaan we zeker voelen in het vervolg van deze koers”, duidt ploegleider Frans Maassen het verlies op de website van Visma | Lease a Bike.

De overige renners van de ploeg bleven verder wel uit de problemen. “Uiteindelijk mogen we in onze handen wrijven dat we deze dag goed zijn doorgekomen”, vat Maassen het samen. “Gezien de nodige valpartijen mogen we ons gelukkig prijzen dat we zonder kleerscheuren aan de finish zijn gekomen. We sluiten deze etappe dus uiteindelijk met een goed gevoel af en kijken als ploeg zijnde uit naar de dag van morgen.”

In het algemeen klassement staat Vingegaard nog altijd vijfde, op veertien tellen van Primož Roglič. Die laatste kwam in de derde etappe echter wel hard ten val. De Sloveen reed de rit uit met oppervlakkige wonden aan zijn rechterzijde, kneuzingen en blauwe plekken. Er zal nog een extra onderzoek naar de blessures van de leider in de koers volgen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.