Viviani: “Gaviria is een fenomeen”
Viviani klopte Gaviria wel op het Omnium tijdens de Olympische Spelen - foto: Sirotti
dinsdag 24 januari 2017 om 11:30

Viviani: “Gaviria is een fenomeen”

Elia Viviani moest het maandagavond Nederlandse tijd afleggen tegen Fernando Gaviria in de eerste rit van de Vuelta a San Juan. Na afloop had de Italiaan niets anders dan lof voor de Colombiaan. “Ik kon alleen in zijn wiel blijven om als tweede te eindigen”, vertelt hij Cyclingnews.

Vergelijking met Peter Sagan
Viviani is diep onder de indruk van de renner van Quick-Step Floors. “Gaviria is een fenomeen. Hij is een van de meest getalenteerde renners van het peloton. Het is te vroeg om te zeggen dat hij de nieuwe Peter Sagan is en wat zijn precieze kwaliteiten zijn. Maar je ziet jongens die enorm veel moeten doen om te winnen en jongens die simpelweg talent in de benen hebben. Gaviria hoort bij het laatste soort. Hij won twee wereldtitels op de baan door enkel puur talent en kracht in de benen. Zo tactisch reed hij namelijk niet, maar hij had simpelweg meer kracht in de benen dan de andere jongens. Een week daarna won hij bovendien eenvoudig in Tirreno-Adriatico. En hij had zonder val Milaan-San Remo kunnen winnen.”

RIDE Magazine
15 Reacties
Sorteer op:
24 januari 2017 11:39
Geweldig hoe Viviani olympisch kampioen werd, lijkt me een sympathieke vent. Gaviria is inderdaad een groot talent, maar het lijkt me nou niet dat hij binnen twee jaar meedoet in het Vlaamse werk zoals Sagan doet, zo veelzijdig is hij niet. Het lijkt me eerder een type Cavendish en hij kan zeker MSR winnen in de toekomst.
24 januari 2017 11:39
Ik ook, maar niemand weet dat:-) . Inderdaad DE topsprinter voor de komende jaren.
24 januari 2017 12:19
@sven241: Hij was anders kortbij afgelopen Dwars door Vlaanderen. Vergeet niet dat ie destijds pas 21 was.
24 januari 2017 12:42
Denk ook wel dat hij nog gaat scoren in de klassiekers. Was buiten Milaan sanremo en dwars door Vlaanderen ook niet slecht in Gent Wevelgem. Hij zit ook in de ideale ploeg om hem om te scholen tot klassieke renner en is inderdaad nog jong. Alleen Parijs Roubaix zie ik hem nog niet winnen komende jaren, maar heb daar sagan ook nog nooit overtuigend zien rijden.
24 januari 2017 12:52
Als Gaviria overeind was gebleven had hij MSR al gewonnen vorig jaar. Maar overeind blijven is ook een kwaliteit, zie Sagan.
24 januari 2017 12:57
@ Sven - Gavaria is veel meer een klimmerstype dan Cavendish, en zelfs Cav won Milaan sanremo. zeggen dat Gavaria San Remo can winnen na zijn prestatie vorig jaar is nou niet bepaalt een voorspellende gave.
Zoals @Boomie aangeeft: Dwars door Vlaanderen vorig jaar.
De vraag is of hij dit ook gaat kunnen in Luik Bastenaken Luik etc, in dat geval gaat het moeilijk kiezen worden tussen klassiekers en sprint etappes.

Komende Giro ben ik benieuwd wat hij gaat doen, en dan vooral in enkele overgangs etappes.
24 januari 2017 13:16
@knightbiker helemaal mee eens maar de eerste twee van Sagan zijn voorjaren lagen hij ook regelmatig op de grond.
24 januari 2017 13:23
Gaviria is beresterk en superrap. Staat geen maat op, en zo jong nog.
24 januari 2017 13:27
Patje doet dat niet slecht.
24 januari 2017 14:27
Nogmaals, zijn favoriete koers is Parijs-Roubaix. Gaviria heeft voor QS gekozen omdat dat de uitgesproken ploeg is voor kasseikoersen. Nog een jaartje leren van de grootmeester der Vlaamse klassiekers en dan volgend jaar proberen in zijn voetsporen te treden. Let maar op, hij gaat in veel koersen de "eerste Columbiaan ooit" worden !!
24 januari 2017 14:31
De eerste Colombiaan ooit zijn is voor iemand met zijn rennersprofiel ook niet heel raar, aangezien (minstens) 90% van de echt goede Colombianen klimmers zijn of waren. Kijk maar naar de huidige toppers: Chaves, Quintana, Uran, Henao, Lopez. Dat zijn allemaal klimmers.
24 januari 2017 16:51
Gaviria is een supersprinter, maar we vallen allemaal wel over elkaar heen om te roepen hoe allround hij wel niet is. De Vlaamse koersen valt gewoon nog te bezien hoe goed hij over de kasseien heen gaat, en het zware heuvelwerk zoals L-B-L heeft hij natuurlijk helemaal geen trackrecord op. Dus of hij een nieuwe Sagan is valt nog maar af te wachten.
24 januari 2017 19:08
Er is maar één Sagan. En zijn broer dan.
24 januari 2017 20:37
Alle colombianen zijn rasklimmers dus verwacht niet anders van hem en bergop sprinten geeft enorm veel power. Heeft ook iets meer bouw dan die andere liliputters, benieuwd hoe ie zich verder gaat ontwikkelen.
24 januari 2017 22:09
Hij is een redelijk lichte sprinter, maar zit nog zo'n 5 kg zwaarder dan Gerrans in 2014. Koersen als Luik zullen dus heel lastig worden. San Remo moet kunnen. Vlaanderen ook, maar wie rijdt met hem naar de streep?

Om te reageren moet je ingelogd zijn.