Viviani: “Na een paar lastige dagen hadden we dit nodig”
foto: LaPresse
vrijdag 18 mei 2018 om 17:44

Viviani: “Na een paar lastige dagen hadden we dit nodig”

Elia Viviani weet weer wat winnen is. Nadat de Italiaan in Israël twee keer mocht juichen, moest hij op eigen grondgebied nog wachten op een overwinning. Die behaalde hij vandaag in Nervesa della Battaglia. “Dit is geweldig. Naa een paar lastige dagen hadden het team en ik dit nodig”, zei Viviani in het flashinterview.

“De ploeg heeft hard gewerkt de laatste dagen, dus zij verdienen dit”, aldus de drager van de paarse puntentrui, die in de twaalfde rit de aansluiting verloor met het peloton, waarin concurrent Sam Bennett wel zat. “Gisteren was iedereen bang, dat was een slechte dag, maar we hadden dit nodig om deze trui naar Rome te brengen. Daarom wilden we graag winnen na de goede start.”

“De sport is nooit makkelijk. Je wint, je verlies. Je hebt goede en slechte momenten. Je leeft een droom en die droom eindigt, en moet je een nieuwe droom beginnen”, zegt Viviani poëtisch. “We hebben nog een week om deze trui te verdedigen. Ik weet het verschil in het klassement niet, maar het belangrijkste is dat we gewonnen hebben.”

RIDE Magazine
1 Reacties
Sorteer op:
18 mei 2018 18:23
Natuurlijk hadden jullie dit niet nodig, jullie hebben al 32 overwinningen gepakt dit jaar... Katusha of DD heeft het nodig... dit is pure luxe ;)

Om te reageren moet je ingelogd zijn.