Vlad Van Mechelen ziet kansen voor België op WK: “We mogen met ambitie aan de start staan”

donderdag 22 september 2022 om 17:49
Vlad Van Mechelen ziet kansen voor België op WK: “We mogen met ambitie aan de start staan”

Foto: Groupama-FDJ

Vlad Van Mechelen is een van de kanshebbers tijdens de wegrit voor junioren op de WK in Wollongong. Kopman van de Belgische ploeg wil hij zichzelf echter niet noemen, liet hij in gesprek met Sporza weten.

Pre-order de nieuwe RIDE en betaal tijdelijk geen verzendkosten
Gravel, kasseien, modder, zand, met tassen, zonder tassen: dat zijn de thema's van de nieuwe RIDE die eind september verschijnt. Pre-order nu ons najaarsnummer en betaal tijdelijk geen verzendkosten. Bestel hem hier

“De jongens schuiven mij een beetje naar voren”, doelde Van Mechelen op zijn ploeggenoten op het WK: Duarte Marivoet, Maxence Place, Sente Sentjens en Jens Verbrugghe. “Ik denk dat ik er wel een beetje bovenuit stak, als je naar de resultaten van dit seizoen kijkt. Maar ik wil zeker niet dat ze hun eigen ambitie wegsteken. Ik wil dat ze in hun achterhoofd houden dat ze ook zelf een mooie uitslag kunnen pakken op een WK en dat ze die kans ook moeten grijpen.”

De 18-jarige renner heeft vertrouwen in de Belgische selectie. “We mogen met ambitie aan de start staan. We hebben dit seizoen getoond dat we als land bij de beteren zijn. Ik denk dat er een stuk of vijf landen zijn die echt wel goede renners aan de start kunnen brengen. Het WK is natuurlijk altijd onvoorspelbaar, zeker bij de junioren. Er kan onstuimig gekoerst worden en er kunnen gasten zijn die opeens een topdag hebben. Het is uitkijken tot je in de wedstrijd zelf zit. Het is moeilijk om op voorhand iets te voorspellen.”

Sprinten met een uitgedunde groep
Ook over het koersverloop kan Van Mechelen nog niet te veel vertellen. “De koers wordt gemaakt door de renners zelf, je kan niet voorspellen hoe er gekoerst zal worden. Het parcours kan er inderdaad voor zorgen dat er een gedecimeerde groep naar de sprint gaat. Het is te hopen dat ik daar dan bij zit. Voor mij zou dat geen slecht scenario zijn.”

Wie vreest Van Mechelen, als het inderdaad op een sprint aankomt? “Aan het einde van een zware wedstrijd kan iedereen rap zijn. Maar Romet Pajur (uit Estland, red.) is bijvoorbeeld een interessante om in de gaten te houden, want het kan zijn dat hij er niet bij is. Hij is een van de zwaardere sprinters. We hopen dat hij niet mee naar de meet gaat, als het een sprint van een uitgedund groepje wordt. Want dat is wel een kwaaie klant.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Headlines

Materiaalzone