Voorbeschouwing: EK baanwielrennen in Grenchen 2021
foto: Cor Vos
dinsdag 5 oktober 2021 om 07:30

Voorbeschouwing: EK baanwielrennen in Grenchen 2021

Twee maanden na de Olympische Spelen van Tokio strijken de baanrenners neer in Zwitserland. In de velodroom van horlogestad Grenchen wordt namelijk van 5 tot en met 9 oktober het Europees elite-kampioenschap gehouden. WielerFlits blikt vooruit!

Historie

Het is niet voor het eerst dat de piste van Grenchen het decor is voor het EK baanwielrennen. Ook in 2015 was dat immers het geval. Het was een kampioenschap waar de Nederlandse renners goede herinneringen aan hebben overgehouden, want de oranjeploeg keerde met maar liefst vijf Europese titels terug naar huis. Jeffrey Hoogland was de beste op de sprint, de Kilometer en de teamsprint, samen met Nils van ’t Hoenderdaal en de huidige bondscoach Hugo Haak. Elis Ligtlee pakte goud op zowel de sprint als de Keirin.

De Nederlandse baanploeg heeft goede herinneringen aan Grenchen – foto: Cor Vos

Overigens was het in eerste instantie niet het plan om het EK dit jaar in Grenchen te houden, want eigenlijk was voorzien dat het kampioenschap in Wit-Rusland zou plaatsvinden. De internationale situatie met betrekking tot het Oost-Europese land noopte organisator UEC echter tot afgelasting van het EK in Minsk. Er werd vervolgens gezocht naar een alternatieve locatie. Het event werd verplaatst van eind juni naar na de Spelen, naar begin oktober. Ook Litouwen was in de race voor het EK op de baan, maar de keuze viel uiteindelijk op Grenchen. Daar wordt deze week gestreden om liefst 22 Europese titels.

Voor het Europees elite-kampioenschap baanwielrennen in zijn huidige vorm moeten we niet ver terug de geschiedenisboeken in. In 2010 vond het evenement voor het eerst plaats, in het Poolse Pruszków. De olympische onderdelen sprint, teamsprint, Keirin, omnium en ploegachtervolging stonden op de agenda, en de mannen reden ook nog de koppelkoers. Met drie keer goud waren de Britten het succesvolst op het eerste elite-EK. Nederland pakte twee medailles, op het omnium (zilver voor Tim Veldt) en de ploegachtervolging (brons). België keerde met een zilveren plak terug naar huis (op de koppelkoers met Kenny De Ketele en Tim Mertens).

Sindsdien werd het kampioenschap drie keer in het Nederlandse Apeldoorn gehouden (in 2011, 2013 en 2019) en ook het Litouwse Panevėžys, het Franse Saint-Quentin-en-Yvelines, Berlijn, Glasgow (als onderdeel van het multisport-EK) en het Bulgaarse Plovdiv waren gastheer. Ook werd het EK een keer verreden op het Franse overzeese departement Guadeloupe. En nu vindt het EK dus voor de tweede keer plaats in Grenchen. Door de jaren heen ging het Europees kampioenschap steeds meer onderdelen tellen, tot aan het huidige aantal van 22 aan toe. Ook het stayeren maakte in 2017 een jaar deel uit van het evenement.

In 2014 werd het EK op de eilanden van Guadeloupe gehouden – foto: Cor Vos


Vorige editie

Vorig jaar werd het Europees kampioenschap in het Bulgaarse Plovdiv gehouden. Het werd een gemankeerd kampioenschap, want door de coronapandemie zagen verschillende toplanden af van deelname. De Nederlandse wielerbond vond het niet verstandig om haar renners naar een land te sturen dat door de overheid onder code oranje was aangemerkt en ook landen als België, Denemarken en Frankrijk ontbraken. Ook Duitsland blies de reis naar Plovdiv af, al kreeg sprinter Maximilian Levy speciale toestemming om toch van start te gaan. Een ander topland, Italië, werd geplaagd door positieve coronatests en moest daardoor renners aan de kant houden.

Uiteindelijk sleepten Groot-Brittannië, Rusland en Italië meer dan de helft van de medailles binnen. Groot-Brittannië behaalde zes keer goud, onder anderen met Matthew Walls die sinds dit seizoen voor BORA-hansgrohe op de weg uitkomt. Rusland nam onder meer de Nederlandse titel op de teamsprint over en Italië was bij de vrouwen zeer succesvol met Europese titels op het omnium (Elisa Balsamo), de koppelkoers (Elisa Balsamo en Vittoria Guazzini) en de scratch (Martina Fidanza). Maximilian Levy hield in zijn eentje de Duitse eer hoog door op de sprint en de Keirin Jeffrey Hoogland en Harrie Lavreysen op te volgen als Europees kampioen.

Winnaars flag-europe EK baanwielrennen van Plovdiv 2020
Sprint (m)
flag-nr1 flag-de Maximilian Levy
Teamsprint (m)
flag-nr1 flag-ru Rusland
Ploegenachtervolging (m)
flag-nr1 flag-ru Rusland
Keirin (m)
flag-nr1 flag-de Maximilian Levy
Omnium (m)
flag-nr1 flag-gb Matthew Walls
Koppelkoers (m)
flag-nr1 flag-es Sebastián Mora en Albert Torres
Kilometer tijdrit (m)
flag-nr1 flag-cz Tomáš Bábek
Achtervolging (m)
flag-nr1 flag-pt Ivo Oliveira
Puntenkoers (m)
flag-nr1 flag-es Sebastián Mora
Scratch (m)
flag-nr1 flag-pt Iúri Leitão
Afvalkoers (m)
flag-nr1 flag-gb Matthew Walls

Sprint (v)
flag-nr1 flag-ru Anastasia Voynova
Teamsprint (v)
flag-nr1 flag-ru Rusland
Ploegenachtervolging (v)
flag-nr1 flag-gb Groot-Brittannië
Keirin (v)
flag-nr1 flag-ua Olena Starikova
Omnium (v)
flag-nr1 flag-it Elisa Balsamo
Koppelkoers (v)
flag-nr1 flag-it Elisa Balsamo en Vittoria Guazzini
500 meter tijdrit (v)
flag-nr1 flag-ru Daria Shmeleva
Achtervolging (v)
flag-nr1 flag-gb Neah Evans
Puntenkoers (v)
flag-nr1 flag-gb Katie Archibald
Scratch (v)
flag-nr1 flag-it Martina Fidanza
Afvalkoers (v)
flag-nr1 flag-gb Elinor Barker


Sprintnummers

Sprint

Jeffrey Hoogland is samen met Harrie Lavreysen favoriet in het sprinttoernooi – foto: Cor Vos

Het koningsnummer van de baan staat voor woensdag, donderdag en vrijdag op het programma. Het is vooral uitkijken naar olympisch kampioen Harrie Lavreysen en Jeffrey Hoogland, die voor de vierde keer Europees kampioen sprint kan worden. Maximilian Levy gaat zijn sterrentrui niet verdedigen; onlangs kondigde de Duitse sprinter namelijk zijn afscheid aan. Bij de vrouwen gaat titelverdedigster Anastasiia Voinova op voor haar vierde Europese sprinttitel. Namens Nederland komen olympisch Keirin-kampioene Shanne Braspennincx en Hetty van de Wouw in actie. Voor België verschijnt Nicky Degrendele aan de start.

Programma
Woensdag 6 oktober
12u00: Sprint 200m tijdrit (v) – kwalificatie
13u03: Sprint (v) – 1/16e finale
14u21: Sprint (v) – 1/8e finale
18u00: Sprint (v) – 1e heat kwartfinales
19u08: Sprint (v) – 2e heat kwartfinales
20u24: Sprint (v) – decider kwartfinales

Donderdag 7 oktober
12u30: Sprint 200m tijdrit (m) – kwalificatie
13u33: Sprint (m) – 1/16e finale
15u19: Sprint (m) – 1/8e finale
18u00: Sprint (v) – 1e heat halve finales
18u08: Sprint (m) – 1e heat kwartfinales
18u42: Sprint (v) – 2e heat halve finales
18u50: Sprint (m) – 2e heat kwartfinales
19u29: Sprint (v) – decider halve finales
19u33: Sprint (m) – decider kwartfinales
19u52: Sprint (v) – 1e heat finales
20u30: Sprint (v) – 2e heat finales
21u02: Sprint (v) – decider finales

Vrijdag 8 oktober
18u00: Sprint (m) – 1e heat halve finales
18u26: Sprint (m) – 2e heat halve finales
18u56: Sprint (m) – decider halve finales
19u45: Sprint (m) – 1e heat finales
20u17: Sprint (m) – 2e heat finales
21u02: Sprint (m) – decider finales

Keirin

Shanne Braspennincx start als olympisch kampioene op de Keirin – foto: Cor Vos

Door het afscheid van Maximilian Levy staat niet alleen de sprinttitel op het spel, maar wordt ook een nieuwe Europese kampioen op de Keirin gezocht. Mogelijk liggen ook hier kansen voor Harrie Lavreysen, die op de Olympische Spelen naar brons reed op het onvoorspelbare nummer. Samen met Jeffrey Hoogland verdedigt hij zaterdag de Nederlandse eer. In de vrouwenkoers mag Olena Starikova proberen haar titel van vorig jaar te verdedigen. De Oekraïense neemt het op tegen onder anderen Shanne Braspennincx, die uit Tokio met de olympische titel terugkeerde. Verder staan ook de 23-jarige Hetty van de Wouw en de Belgische Nicky Degrendele aan de start.

Programma
Zaterdag 9 oktober
14u40: Keirin (v) – 1e ronde
14u54: Keirin (m) – 1e ronde
15u16: Keirin (v) – herkansingen
15u28: Keirin (m) – herkansingen
18u00: Keirin (v) – halve finale
18u09: Keirin (m) – halve finale
19u03: Keirin (v) – finale plaatsen 7-12
19u08: Keirin (v) – finale plaatsen 1-6
19u13: Keirin (m) – finale plaatsen 7-12
19u18: Keirin (m) – finale plaatsen 1-6

Teamsprint

De succesvolle Nederlandse sprinttrein komt terug in actie – foto: Cor Vos

Met de olympische kampioenen Roy van den Berg, Jeffrey Hoogland en Harrie Lavreysen en Sam Ligtlee, wereldkampioen op de Kilometer, is de Nederlandse ploeg de topfavoriet om de Europese titel op de teamsprint terug te veroveren. Net als Nederland staat ook Frankrijk, dat met brons van de Spelen terugkeerde, met een sterke delegatie aan de start. Vice-olympisch kampioen Groot-Brittannië rijdt met een jong team in Grenchen. Bij de dames zijn achtvoudig Europees kampioen Rusland en de jonge Duitse ploeg favoriet. Nederland treedt aan met Kyra Lamberink, Shanne Braspennincx, Hetty van de Wouw en Steffie van der Peet.

Programma
Dinsdag 5 oktober
12u00: Teamsprint (v) – kwalificatie
12u20: Teamsprint (m) – kwalificatie
18u00: Teamsprint (v) – 1e ronde
18u12: Teamsprint (m) – 1e ronde
19u20: Teamsprint (v) – finales
19u28: Teamsprint (m) – finales

Tijdrit

Sam Ligtlee is nog altijd de regerende wereldkampioen op de Kilometer – foto: Cor Vos

Het WK van Berlijn is alweer van maart 2020 geleden, waardoor Sam Ligtlee zich al ruim anderhalf jaar wereldkampioen op de Kilometer mag noemen. Europees kampioen op het zware onderdeel dat na 2004 van de olympische agenda werd gehaald, werd de Nederlander echter nog niet. Daar krijgt hij nu een nieuwe kans voor. Hij moet dan wel sneller rijden dan zijn landgenoot, tweevoudig Europees kampioen Jeffrey Hoogland. Namens België staan de jonge Gianluca Pollefliet en Noah Vandenbranden ingeschreven. Daria Shmeleva is de titelverdedigster bij de vrouwen. Namens de Nederlandse ploeg rijden Kyra Lamberink en Steffie van der Peet.

Programma
Woensdag 6 oktober
12u33: Kilometer tijdrit (m) – kwalificatie
20u00: Kilometer tijdrit (m) – finale

Vrijdag 8 oktober
12u40: 500 meter tijdrit (v) – kwalificatie
18u34: 500 meter tijdrit (v) – finale


Duurnummers

Ploegachtervolging

De jonge oranjevrouwen komen uit op de ploegachtervolging – foto: Cor Vos

De manier waarop Filippo Ganna zijn land Italië op de ploegachtervolging naar de olympische titel hielp, was indrukwekkend. De Italiaanse ploeg moet het in Grenchen echter zonder de tempobeul van INEOS Grenadiers stellen. Olympiër Francesco Lamon staat met de ervaren Liam Bertazzo en Michele Scartezzini wel aan de start, waardoor we de Europese vice-kampioen van 2020 toch wel mogen verwachten. De Belgische ploeg bestaat uit de youngsters Tuur Dens, Gianluca Pollefliet, Brent Van Mulders en Noah Vanden. Ook de beloftevolle Nederlandse vrouwenploeg komt in actie, met Mylene de Zoete, Lonneke Uneken, Marit Raaijmakers en Daniek Hengeveld.

Programma
Dinsdag 5 oktober
12u46: Ploegachtervolging (v) – kwalificatie
14u01: Ploegachtervolging (m) – kwalificatie

Woensdag 6 oktober
13u27: Ploegachtervolging (v) – 1e ronde
13u55: Ploegachtervolging (m) – 1e ronde
20u36: Ploegachtervolging (v) – finales
20u51: Ploegachtervolging (m) – finales

Achtervolging

Bahrain Victorious-renner Jonathan Milan start op de achtervolging – foto: Cor Vos

Donderdag en vrijdag is het tijd voor de individuele achtervolging, het onderdeel waaruit al zo veel goede renners zijn voortgekomen. Wereldkampioen Filippo Ganna is er niet bij en de Europese kampioen, Ivo Oliveira, evenmin. Daardoor liggen er kansen voor bijvoorbeeld Jonathan Milan en Felix Groß. Voor Nederland rijdt Roy Pieters. Namens België staan Gianluca Pollefliet, Brent Van Mulders en Noah Vandenbranden aangemeld om zich te meten met de internationale tegenstand. Bij de vrouwen zijn de Duitse dames favoriet. Daniek Hengeveld en Lonneke Uneken doen dit nummer namens Nederland. Shari Bossuyt en Katrijn De Clercq staan op de lijst namens België.

Programma
Donderdag 7 oktober
14u09: Achtervolging 4 km (m) – kwalificatie
19u37: Achtervolging 4 km (m) – finales

Vrijdag 8 oktober
13u15: Achtervolging 3 km (v) – kwalificatie
19u00: Achtervolging 3 km (v) – finales

Puntenkoers

Kenny De Ketele is bezig aan zijn laatste maanden als renner – foto: Cor Vos

Op de puntenkoers (160 ronden met elke tien ronden een sprint) mag Elia Viviani proberen voor de derde keer Europees kampioen te worden. Maar de titel ligt niet voor het oprapen met een hele rits gerenommeerde namen en getalenteerde renners aan de start. Namens Nederland verschijnt Jan-Willem van Schip in de baan. Voor België zijn Kenny De Ketele en Lindsay De Vylder aangemeld. Bij de vrouwen (100 ronden, elke tien ronden een sprint) rijdt Lonneke Uneken voor Nederland de puntenkoers. Shari Bossuyt en Katrijn De Clercq zijn namens België ingeschreven.

Programma
Woensdag 6 oktober
14u45: Puntenkoers 20 km (m) – kwalificatie (indien nodig)
18u16: Puntenkoers 40 km (m) – finale

Vrijdag 8 oktober
14u34: Puntenkoers (v) – kwalificatie (indien nodig)
20u25: Puntenkoers 25 km (v) – finale

Scratch

Toekomstig Caja Rural-renner Iurí Leitão is de titelverdediger op de scratch – foto: Cor Vos

Op de scratch maakten we vorig jaar kennis met Iúri Leitão. De jonge Portugees, die op de weg twee etappes won in de Volta ao Alentejo, versierde in de tussentijd een transfer naar Caja Rural-Seguros RGA. Tijdens het EK in Grenchen mag hij proberen zijn titel van 2020 te verdedigen. Met tweevoudig Europees kampioen Sebastién Mora staat echter een geduchte concurrent aan de start. Vincent Hoppezak rijdt de scratch namens Nederland. Voor België komen Tuur Dens of Lindsay De Vylder in actie. Martina Fidanza is de titelverdedigster bij de vrouwen. Maike van der Duin is de Nederlandse aan de start, Katrijn De Clercq rijdt namens België.

Programma
Dinsdag 5 oktober
15u32: Scratch 5 km (v) – kwalificatie (indien nodig)
18u26: Scratch 10 km (v) – finale

Donderdag 7 oktober
15u58: Scratch 7,5 km (m) – kwalificatie (indien nodig)
19u06: Scratch 15 km (m) – finale

Koppelkoers

Elia Viviani (rechts) is een van de troeven in de Italiaanse ploeg – foto: Cor Vos

De laatste dag staat volledig in het teken van de Keirin en de koppelkoers. Daarin kan Sebastién Mora opgaan voor zijn vierde Europese titel, maar de Spanjaard moet het deze keer zien te redden zonder zijn vertrouwde koppelgenoot Albert Torres. Het Nederlandse duo Jan-Willem van Schip en Yoeri Havik moet hier hoge ogen kunnen gooien, zeker nu toplanden als Denemarken, Groot-Brittannië en Frankrijk niet in hun sterkste opstelling aantreden. België heeft de keuze uit Kenny De Ketele, Lindsay De Vylder en Fabio Van den Bossche. Bij de vrouwen hebben zowel Nederland (Van der Duin-Raaijmakers) als België (Bossuyt-De Clercq) een jong team aan de start.

Programma
Zaterdag 9 oktober
13u00: Koppelkoers 15 km (v) – kwalificatie (indien nodig)
13u40: Koppelkoers 25 km (m) – kwalificatie (indien nodig)
18u18: Koppelkoers 30 km (v) – finale
19u51: Koppelkoers 50 km (m) – finale

Omnium

Ook Jan-Willem van Schip is present op het EK in Grenchen – foto: Cor Vos

Olympisch kampioen Matthew Walls staat niet op de voorlopige startlijst voor het EK in Grenchen, en verdedigt dus ook niet zijn Europese titel op het omnium. Dus zijn Roger Kluge, Iúri Leitão, Rui Oliveira, Yauheni Karaliok en Oliver Wood namen om te markeren. Voor Nederland rijdt de snelle Roy Eefting het omnium. Namens België staan Lindsay De Vylder en Fabio Van den Bossche op de entry list. De Europese belofte-kampioene op de scratch Maike van der Duin verdedigt de Nederlandse eer bij de vrouwen, waar Elisa Balsamo vorig jaar de titel pakte. Shari Bossuyt en Katrijn De Clercq staan voor België ingeschreven.

Programma
Donderdag 7 oktober
12u00: Omnium (v) – kwalificatie (indien nodig)
13u18: Omnium I (v) – scratch 7,5 km
15u43: Omnium II (v) – temporace 7,5 km
18u24: Omnium III (v) – afvalkoers
20u00: Omnium IV (v) – puntenkoers 20 km

Vrijdag 8 oktober
12u00: Omnium (m) – kwalificatie (indien nodig)
13u00: Omnium I (m) – scratch 10 km
14u19: Omnium II (m) – temporace 10 km
18u08: Omnium III (m) – afvalkoers
19u13: Omnium IV (m) – puntenkoers 25 km

Afvalkoers

Maikel Zijlaard is de huidige Europese U23-kampioen op de afvalkoers – foto: Cor Vos

De afvalkoers wordt dit jaar pas voor het eerst op het WK betwist, maar op het EK wordt wel al langer om de medailles en de sterrentrui gestreden op dit onderdeel. Matthew Walls pakte vorig jaar de titel, maar de Brit is er in Grenchen niet bij. Dat biedt mogelijkheden voor bijvoorbeeld Gerben Thijssen, die in 2017 al eens naar de Europese titel reed. Nederland rekent op Maikel Zijlaard, die pas Europees U23-kampioen werd op de afvalkoers. Bij de vrouwen komt Mylene de Zoete namens de oranjeploeg in actie. Voor België kunnen Shari Bossuyt of Katrijn De Clercq de afvalling rijden.

Programma
Dinsdag 5 oktober
15u52: Afvalkoers (m) – kwalificatie (indien nodig)
18u44: Afvalkoers (m) – finale

Woensdag 6 oktober
15u37: Afvalkoers (v) – kwalificatie (indien nodig)
19u24: Afvalkoers (v) – finale

* de genoemde namen zijn op basis van de voorlopige deelnemerslijst


Programma

Dinsdag 5 oktober

12u00: Teamsprint (v) – kwalificatie
12u20: Teamsprint (m) – kwalificatie
12u46: Ploegachtervolging (v) – kwalificatie
14u01: Ploegachtervolging (m) – kwalificatie
15u32: Scratch 5 km (v) – kwalificatie (indien nodig)
15u52: Afvalkoers (m) – kwalificatie (indien nodig)

18u00: Teamsprint (v) – 1e ronde
18u12: Teamsprint (m) – 1e ronde
18u26: Scratch 10 km (v) – finale
18u44: Afvalkoers (m) – finale
19u20: Teamsprint (v) – finales
19u28: Teamsprint (m) – finales

Woensdag 6 oktober

12u00: Sprint 200m tijdrit (v) – kwalificatie
12u33: Kilometer tijdrit (m) – kwalificatie
13u03: Sprint (v) – 1/16e finale
13u27: Ploegachtervolging (v) – 1e ronde
13u55: Ploegachtervolging (m) – 1e ronde
14u21: Sprint (v) – 1/8e finale
14u45: Puntenkoers 20 km (m) – kwalificatie (indien nodig)
15u37: Afvalkoers (v) – kwalificatie (indien nodig)

18u00: Sprint (v) – 1e heat kwartfinales
18u16: Puntenkoers 40 km (m) – finale
19u08: Sprint (v) – 2e heat kwartfinales
19u24: Afvalkoers (v) – finale
20u00: Kilometer tijdrit (m) – finale
20u24: Sprint (v) – decider kwartfinales
20u36: Ploegachtervolging (v) – finales
20u51: Ploegachtervolging (m) – finales

Donderdag 7 oktober

12u00: Omnium (v) – kwalificatie (indien nodig)
12u30: Sprint 200m tijdrit (m) – kwalificatie
13u18: Omnium I (v) – scratch 7,5 km
13u33: Sprint (m) – 1/16e finale
14u09: Achtervolging 4 km (m) – kwalificatie
15u19: Sprint (m) – 1/8e finale
15u43: Omnium II (v) – temporace 7,5 km
15u58: Scratch 7,5 km (m) – kwalificatie (indien nodig)

18u00: Sprint (v) – 1e heat halve finales
18u08: Sprint (m) – 1e heat kwartfinales
18u24: Omnium III (v) – afvalkoers
18u42: Sprint (v) – 2e heat halve finales
18u50: Sprint (m) – 2e heat kwartfinales
19u06: Scratch 15 km (m) – finale
19u29: Sprint (v) – decider halve finales
19u33: Sprint (m) – decider kwartfinales
19u37: Achtervolging 4 km (m) – finales
19u52: Sprint (v) – 1e heat finales
20u00: Omnium IV (v) – puntenkoers 20 km
20u30: Sprint (v) – 2e heat finales
21u02: Sprint (v) – decider finales

Vrijdag 8 oktober

12u00: Omnium (m) – kwalificatie (indien nodig)
12u40: 500 meter tijdrit (v) – kwalificatie
13u00: Omnium I (m) – scratch 10 km
13u15: Achtervolging 3 km (v) – kwalificatie
14u19: Omnium II (m) – temporace 10 km
14u34: Puntenkoers (v) – kwalificatie (indien nodig)

18u00: Sprint (m) – 1e heat halve finales
18u08: Omnium III (m) – afvalkoers
18u26: Sprint (m) – 2e heat halve finales
18u34: 500 meter tijdrit (v) – finale
18u56: Sprint (m) – decider halve finales
19u00: Achtervolging 3 km (v) – finales
19u13: Omnium IV (m) – puntenkoers 25 km
19u45: Sprint (m) – 1e heat finales
20u17: Sprint (m) – 2e heat finales
20u25: Puntenkoers 25 km (v) – finale
21u02: Sprint (m) – decider finales

Zaterdag 9 oktober

13u00: Koppelkoers 15 km (v) – kwalificatie (indien nodig)
13u40: Koppelkoers 25 km (m) – kwalificatie (indien nodig)
14u40: Keirin (v) – 1e ronde
14u54: Keirin (m) – 1e ronde
15u16: Keirin (v) – herkansingen
15u28: Keirin (m) – herkansingen

18u00: Keirin (v) – halve finale
18u09: Keirin (m) – halve finale
18u18: Koppelkoers 30 km (v) – finale
19u03: Keirin (v) – finale plaatsen 7-12
19u08: Keirin (v) – finale plaatsen 1-6
19u13: Keirin (m) – finale plaatsen 7-12
19u18: Keirin (m) – finale plaatsen 1-6
19u51: Koppelkoers 50 km (m) – finale

Website organisatie
Website UEC


TV

Het EK baanwielrennen in Grenchen is elke dag vanaf 18.00 uur te bekijken op Sporza. Eurosport doet ook rechtstreeks verslag van het avondprogramma op Eurosport 1 en de Eurosport Player.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.