Vos naar BeNe Ladies Tour: “Verwacht nog wat tekort te komen”

Vos naar BeNe Ladies Tour: “Verwacht nog wat tekort te komen”

foto: Marcel Koch

woensdag 12 juli 2017 om 14:32

Marianne Vos tempert de verwachtingen voor haar rentree in de BeNe Ladies Tour. De renster van WM3 keert in eigen land terug in het peloton, nadat ze in de Women’s Tour haar sleutelbeen brak. “Hoe het bij mij zal gaan, is afwachten”, zegt Vos op de website van haar ploeg.

Vos miste naast het NK ook de Giro Rosa. Ze ging in plaats daarvan op trainingskamp op Sardinië. “Ik heb in Italië op een vrij lage intensiteit getraind”, geeft ze aan. “Dus als ik straks maximale inspanningen moet leveren, verwacht ik nog wat tekort te komen. In de BeNe Ladies Tour is het voor mij eerder zaak om wedstrijdritme op te doen. Maar de meeste mensen kennen mij intussen wel: als er kansen op een succesje liggen, laat ik ze niet aan me voorbijgaan.”

La Course en het WK
Na de BeNe Ladies Tour zal Vos haar opwachting maken in La Course. In Frankrijk rijdt ze eerst een bergrit naar de top van de Col d’Izoard en daar hoopt ze zich te plaatsen voor de achtervolgingskoers door Marseille. “Het is verstandig geweest om een nieuw concept te proberen”, aldus Vos over de nieuwe opzet. “Je zult zien dat een ander type rensters de dienst gaat uitmaken. Ik hoop in de etappe naar de Izoard bij de besten te zitten, zodat ik op zaterdag mag deelnemen aan de achtervolging.”

Het wereldkampioenschap in het Noorse Bergen is een groot doel voor Vos. Ze heeft de heuvelachtige omloop nog niet verkend, maar heeft al wel verhalen erover gehoord. “De beklimming die erin zit is gelijk aan de klim naar het drielandenpunt. Die hakt erin als je daar acht keer tegenop moet rijden”, beschrijft ze.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Hoebele 12 juli 2017 om 17:27

Off, over de 21-jarige Cretti in coma: ze is kennelijk stabiel en er wordt al gedacht om haar volgende week uit de coma te laten ontwaken. (o.a. http://it.eurosport.com/ciclismo/mamma-di-claudia-cretti-sta-meglio-si-pensa-a-un-risveglio-settimana-prossima_sto6249956/story.shtml#it-tw-sh)

On: ander type renster? Op de Champs-Elysees won Hosking, VDB en Vos zelf. Het is dat VDB niet meedoet, maar zowel zij als Vos zijn types die óok op de Isoard kunnen winnen.

0
Cayolle 12 juli 2017 om 18:02

Als VDB mee zou doen, zou zij inderdaad op de Izoard kunnen winnen. Vos zou in haar beste jaren (de jaren dat zij ook de Giro Rosa won) ook wel op de Izoard hebben kunnen winnen (zoals ze toen bijna alles kon), maar het was ook toen al zeker niet haar specialiteit. In de vorm waarin ze nu is, moet ze inderdaad hopen dat ze bij de besten zit, maar ik ben blij dat ze mee doet en ik hoop ook voor haar op winst!

0
sooike 16 juli 2017 om 00:05

Vos vanavond terug aan de leiding na mooie overwinning in de tijdrit van de BeNe Ladies Tour. Nog geen letter bij WF !

0
Pol 16 juli 2017 om 08:42

Ook op deze site ook zeer weinig over dames wielrennen, nog niets over de BeNe Toer waar Vosje naar haar val in de proloog weer gewoon aan de leiding staat.

0

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.