‘Vrouw die renners Giant-Alpecin aanreed aangeklaagd’
maandag 25 januari 2016 om 17:01

‘Vrouw die renners Giant-Alpecin aanreed aangeklaagd’

De 73-jarige Engelse vrouw die het ongeluk veroorzaakte met de zes renners van Giant-Alpecin is door de Spaanse politie aangeklaagd voor roekeloos rijgedrag. Dat meldt de Spaanse krant AS.

De krant schrijft dat de vrouw in een auto reed waar het stuur aan de rechterkant zit. De vrouw reed ook op de verkeerde weghelft. Oorzaak is mogelijk dat ze in Engeland gewend is op de linker weghelft te rijden.

Bij het ongeluk waren de renners John Degenkolb, Warren Barguil, Chad Haga, Ramon Sinkeldam, Max Walscheid en Fredrik Ludvigsson betrokken.

RIDE Magazine
56 Reacties
Sorteer op:
25 januari 2016 19:22
@Jacco
Man man man... Het wordt erger en erger.
Met al deze info is het mij toch wel duidelijk dat het echt om een idioot gaat. Was niet onwel, lange periodes in Spanje, totaal niet opgelet: Wat een drama!
25 januari 2016 19:27
Gisteren nog 3x gehad dat een 'wandelkoppel' midden op een holle weg liep, en wandelmeneer, ondanks netjes bellen vanveraf en snelheid minderen tot 10km/u, weigerde aan een kant (links of rechts maakt me dan nog niet zoveel uit) te gaan. Een vuile blik van de ' heren' wandelaars maakt het af. Mevrouw wandelaar staat met schaamrood op de kaken erbij. Zij kent haar ' het gaat om het principe'-mannetje (want wandelaars hebben de oudste rechten, volgens deze figuren) immers langer dan vandaag..
25 januari 2016 19:45
Irrelevant nieuws voor deze site. Gaat de redactie straks ook nog in de gaten of deze mevrouw echt voor de rechter moet komen en de wielerflitsers zich kunnen vinden in de opgelegde straf? Mag ik hopen van niet.
25 januari 2016 19:49
In jouw mooie limburg kwam ik ze ook regelmatig in de binnenbochten van nauwe afdalingen tegen, het idee van links is dat je tegemoetkomend verkeer beter aan ziet komen, wie volgt het nog ? Niet zelden vergezeld van een zigzaggende 'verkenner' AKA hond.
25 januari 2016 20:10
Voor iedereen die de wens heeft dat men in groot-Brittannië rechts gaat rijden: dit wordt ingevoerd per 01-01-2018! Om het overzichtelijk te houden beginnen ze met de vrachtauto's en bussen.
25 januari 2016 20:11
Wat het nog lastiger maakt is dat bij de maatvoering engelse en amerikaanse inhoudsmaten verschillen. Dus de ene pint is de andere niet
25 januari 2016 20:46
@Timster
Hoe kom je daarbij? Ik woon in Londen en heb daar nog helemaal niets over gehoord. Of was het een grap aangezien je zegt dat ze met bussen enzo beginnen?
25 januari 2016 20:50
Het is dan ook vreselijke bullshit, eerst gaan de vrachtwagens en bussen alvast rechts rijden maar de rest nog links.. A-ha :)
25 januari 2016 20:53
@ghostwriter ;-)
25 januari 2016 20:59
Wat blijft het een triest nieuws zeg.
25 januari 2016 21:02
Zoals van automobilisten mag worden verwacht dat zij - als de sterkere partij in het verkeer - rekening houden met fietsers/wielrenners, mag van fietsers/wielrenners worden verwacht dat zij rekening houden met de langzamere wandelaars/hardlopers.
25 januari 2016 21:22
@jacco & r525
In As wordt Giant ook consequent een Nederlandse wielerploeg genoemd, dus in hoeverre je die krant helemaal moet geloven.... Het is de minst slechte van de Madrileense sportkranten maar dat zegt vooral veel over die andere.

Op de website van As nu ook een interview met de chirurg die Degenkolb opereerde. Die vermoedt dat het 3 maanden duurt voor Degenkolb weer in competitie te verwachten is, dus dat zou betekenen dat zijn voorjaar naar de vaantjes is. Maar nogmaals: korreltje zout is niet onverstandig.
25 januari 2016 21:41
@girardengo
Sterk vaart minderen (tussen 5 en 10km/u) en van veraf bellen, is rekening houden met de andere verkeersdeelnemer. Die vervolgens... in al zijn 'zwakte' weigert een stapje naar links of rechts te doen, waardoor ik mij echt langs het kantje moet wurmen. Tot schaamte van zijn eigen vrouw...!!

En zoals gezegd door @RV: bij het 3e koppel liet ' meneer' de lijn van de hond bewust vieren, waardoor de lijn de weg versperde. En dan die blik erbij: 'Had je wat?!'

Gelukkig sta ik als eenzame fietser ver boven dit trieste gedrag, maar de zondagmiddagwandelaars (het ging hier om een of andere ongeorganiseerde wandeltocht) zijn vaak net zo, of zekfs erger asociaal dan groepen wielrenners... Heerlijk dat gebrek aan rekening houden met elkaar in huidig Nederland :(
25 januari 2016 22:50
Mensen ouder dan 70 hebben alle tijd voor het openbaar vervoer, allemaal het rijbewijs inleveren.
25 januari 2016 22:58
r525, een bejaarde vrouw die 6 renners aan bonken rijdt... roekeloos of niet, heeft al voldoende emotionele kwelling lijkt me. De straf die eventueel volgt, is mij er echt teveel aan.
25 januari 2016 23:33
@wimkruithof
"Roekeloos of niet"
Euhm, daar lijkt me juist een serieus verschil in te zitten. Als iemand jouw kinderen aanrijdt (al deze renners zijn zonen van ouders) en dat komt door roekeloos rijgedrag, maakt het dan uit of het een 42-jarige Pool, 73-jarige Britse of 57-jarige Fries is???? Voor het recht is iedereen gelijk.
Roekeloos is... Roekeloos. En een mens is een mens. Er zijn ook aso-ouderen.
25 januari 2016 23:50
In Zweden in het nog gelukt om relatief laat te switchen, googel maar 'ns op Dagen H. Al is dat ook weer een halve eeuw terug, en daar zat in elk geval het stuur al links.
26 januari 2016 06:59
Zielig voor de oude vrouw?
Ze moeten haar rijbewijs afpakken en nooit meer teruggeven, die mag nooit meer de weg op....totaal niet capabel genoeg om te kunnen rijden als je zulke fouten in het verkeer maakt.
26 januari 2016 07:34
Er stak een hert over waardoor ze moest uitwijken en op de verkeerde weghelft kwam...
Ik bedoel maar laten we eerst de informatie afwachten.
26 januari 2016 08:35
@coldeportes
Dikke +1. Dat is dus precies wat ik bedoel. Een wat hogere leeftijd is geen vrijbrief voor levensgevaarlijk rijden zonder consequenties.

@lalsacien
Jij wacht ook nog even wat extra onderzoek af voordat je met zekerheid kunt zeggen dat de uitkomst van 1+1 wel echt 2 is?
Alle berichtgeving tot nu toe vermeldt dezelfde situatie. Een uitwijkmanouvre was al lang bekend geweest.
26 januari 2016 09:23
Volgens mij is Noorwegen nog niet heel lang geleden geswitch van links rijden naar rechts rijden. Het kost even veel aanpassingen en waarschijnlijk ook veel geld maar dan ben je wel van die onzin af. Maar GB zal wel te trots zijn op hun gebruiken om te gaan switchen.

Maar goed erg genoeg voor deze vrouw. Het komt namelijk veel voor, al dan niet door telefoon, dat mensen tijdelijk op de verkeerde helft rijdt maar gelukkig er dan vaak niets gebeurd. Hopelijk herstelt iedereen snel.
26 januari 2016 10:44
@r525. Nee hoor, ik heb alleen moeite met de wijze waarop de bestuurder voor alles en nog wat wordt uitgemaakt en allerlei aannames worden gemaakt. Niemand van ons was getuige dus een beetje afstand bewaren mag wel wat mij betreft.
26 januari 2016 10:55
Nog maar even reality check nr 2 > Noorwegen en Zweden landen met weinig inwoners, relatief weinig grote steden en een dikke portemonnaie = switch mogelijk. GB dat helemaal vol zit met stedelijke bebouwing en een dikke 60 miljoen inwoners = switch onmogelijk.

GB zal links blijven rijden.
26 januari 2016 11:05
Vergeet ook niet dat men in half Azië ook links rijdt. Waar het in GB wellicht nog te realiseren is qua kosten en infrastructuur lijkt me dit in landen als Indonesie en Thailand een ander verhaal.
26 januari 2016 12:56
Update over Degenkolb: hij mist zeer waarschijnlijk alle voorjaarsklassiekers.... Zeer pijnlijk voor hem en voor de ploeg.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.