Vuelta 2019: Actie Movistar roept veel onbegrip op

vrijdag 13 september 2019 om 18:36
Vuelta 2019: Actie Movistar roept veel onbegrip op

foto: Cor Vos (archiefbeeld)

Movistar heeft zich niet geliefd gemaakt in de negentiende Vuelta-etappe. Toen op ruim zestig kilometer van de finish onder anderen rode trui Primož Roglič betrokken was bij een massale valpartij, stopte de ploeg niet maar ging juist voluit op kop van het peloton rijden.

Op social media kon de actie van de Spaanse ploeg van Alejandro Valverde en Nairo Quintana al snel op reacties rekenen. “Wat een vuile tactiek!”, schreef Luka Mezgec afkeurend op Twitter. De Sloveen maakte eveneens deel uit van het Vuelta-peloton, tot hij door een val zes dagen geleden de strijd vroegtijdig moest staken.

“Normaal gesproken bestaan er ongeschreven regels, maar wat is jouw mening over de tactiek van Movistar nadat ze aanvielen, terwijl Roglič en anderen op de grond lagen?”, vroeg André Greipel aan zijn volgers. “Zijwind wordt gebruikt als excuus om op kop te gaan rijden”, schreef Janez Brajkovič, die in zijn loopbaan viermaal de Vuelta reed.

Miguel Ángel López, vierde in het klassement, was na afloop not amused over de actie van de concurrent. Aan Spaanstalige media vertelde hij: “Wat een wereldkampioen hebben we… Wat ze deden was een gebrek aan respect voor de leiders in de koers en andere renners die vielen. Maar dit is hoe ze koersen. Voorheen hebben ze dit al zo vaak gedaan.”

Dit artikel delen:

1 Reactie

Mirra 13 september 2019 om 20:48

Al die commotie, jongens jongens. In de Merckxiaanse tijden reden ze met 45 man op kop om den Eddy uit den leiderstrui te rijden. Grtz

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.