Vuelta 2019: Astana kiest voor klimploeg rond Fuglsang en López

maandag 19 augustus 2019 om 14:35
Vuelta 2019: Astana kiest voor klimploeg rond Fuglsang en López

foto: Cor Vos (archief)

Astana heeft een achttal aan sterke klimmers opgeroepen voor de Vuelta a España. Het is de vraag wie de kopman gaat zijn, want met Jakob Fuglsang en Miguel Ángel López zijn er twee kandidaten voor die rol.

De Deen Fuglsang eindigde in drie eerdere Vuelta-deelnames nog nooit bij de beste tien in het klassement. Zijn beste einduitslag is een elfde plaats. De jonge Colombiaan López, die topfavoriet is voor de nieuwe jongerentrui, werd afgelopen seizoen derde in de Spaanse ronde.

Deftige ondersteuning
Zij krijgen steun van een ervaren ploeg die vooral in de bergen het verschil moet maken. De broers Ion en Gorka Izagirre behoren daar zeker toe. Eerstgenoemde van de gebroeders werd afgelopen seizoen nog negende in de Vuelta, mogelijk speelt hij ook dit jaar weer een rol. Ook de Spaanse rasaanvallers Luis Léon Sánchez en Omar Fraile zijn erbij.

Uit de Italiaanse hoek maken Dario Cataldo en Manuele Boaro het geheel af. Cataldo rijdt zijn laatste grote ronde in dienst van Astana, hij maakte onlangs bekend te vertrekken naar Movistar. Boaro zal voornamelijk op het vlakke ingezet worden.

Selectie Astana voor de Vuelta a España 2019
flag-it Manuele Boaro
flag-it Dario Cataldo
flag-es Omar Fraile
flag-dk Jakob Fuglsang
flag-es Ion Izagirre
flag-es Gorka Izagirre
flag-co Miguel Ángel López
flag-es Luis Léon Sánchez

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.