Vuelta 2021: Euskaltel-Euskadi gaat bij terugkeer voor etappewinst
foto: Cor Vos
dinsdag 10 augustus 2021 om 11:08

Vuelta 2021: Euskaltel-Euskadi gaat bij terugkeer voor etappewinst

Voor het eerst sinds 2013 verschijnt het oranje van Euskaltel-Euskadi aan de start van de Vuelta a España. De Baskische ploeg wil bij haar terugkeer in de laatste grote ronde van het jaar proberen een etappe te winnen.

Euskaltel-Euskadi rekent daarbij vooral op Mikel Bizkarra en Mikel Iturria. Bizkarra gaat op voor zijn derde Vuelta. De 31-jarige renner was dit seizoen onder meer zeventiende in de Ronde van Catalonië, negende in de Ruta del Sol en tiende in La Route d’Occitanie. Ook voor Iturria wordt het zijn derde Vuelta. In 2019 won hij al weleens een etappe in de Spaanse ronde toen hij vanuit de vroege vlucht solo over de streep kwam in Urdax. Dit seizoen was hij onder meer derde in de Trofeo Andratx en vijfde in de Ordiziako Klasika.

Luis Ángel Maté (37) en voormalig LottoNL-Jumbo-renner Juan José Lobato moeten voor de nodige ervaring in de ploeg zorgen. Voor Maté wordt dit zijn tiende deelname aan de Vuelta. Lobato staat voor zijn vierde deelname. Daartegenover staat het debuut van Xabier Azparren, Joan Bou, Gotzon Martín en Antonio Jesús Soto. Het leeftijdsverschil tussen Maté en Azparren bedraagt maar liefst vijftien jaar! Volgens de Baskische ploeg laat dat zien hoe divers, maar ook samenhangend en verenigd de selectie voor de Vuelta is.

Iturria won in 2019 een etappe in de Vuelta – foto: Cor Vos

Euskaltel-Euskadi wil zich vooral laten zien en strijden voor etappewinst, laat ploegleider Jorge Azanza weten. “We weten hoe moeilijk dat is. Bizkarra en Iturria zijn klimmers die in een zware etappe mee kunnen springen in een ontsnapping. Martín, Bou en Soto zijn jonge renners die zich ontwikkelen. Het is hun eerste grote ronde en ze willen zich ongetwijfeld tonen. Lobato en Maté zijn de wegkapiteins. Maté reed al tien grote ronden en beschikt over veel ervaring, Lobato is een gerespecteerde renner. Zij kunnen voor rust zorgen en de jonge renners begeleiden.

Azparren is de jongste van de ploeg. Hij maakt dit jaar een goede ontwikkeling door. We geloven dat de Vuelta hem veel gaat opleveren en dat hij zijn steentje kan bijdragen”, aldus de 39-jarige oud-prof van Kaiku en Euskaltel-Euskadi.

Selectie Euskaltel-Euskadi voor de Vuelta a España (14 augustus-5 september)
flag-es Xabier Azparren
flag-es Mikel Bizkarra
flag-es Joan Bou
flag-es Mikel Iturria
flag-es Juan José Lobato
flag-es Gotzon Martín
flag-es Luis Ángel Maté
flag-es Antonio Jesús Soto

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.