Vuelta 2021: Zonder Caleb Ewan richt Lotto Soudal zich op het klimwerk

dinsdag 10 augustus 2021 om 12:35
Vuelta 2021: Zonder Caleb Ewan richt Lotto Soudal zich op het klimwerk

foto: Cor Vos

Lotto Soudal heeft de selectie voor de Vuelta a España noodgedwongen moeten aanpassen door de afwezigheid van Caleb Ewan en Jasper De Buyst. Beide renners kwamen vanwege valpartijen in de lappenmand terecht. Daardoor is de ploeg nu meer gericht op het klimwerk.

Groterondedebutant Andreas Kron is een van de speerpunten in de tussenritten en op de lastige finishes. “Ook al is het voor Andreas zijn eerste deelname aan een grote ronde, onze jonge Deen bezit al heel wat maturiteit en met twee ritzeges dit seizoen heeft hij alvast getoond wat hij in zijn mars heeft. Ook in de Vuelta zal Harm Vanhoucke het algemeen klassement links laten liggen en eerder mikken op ritwinst. Zijn tweede plek in de Tour de l’Ain toonde alvast aan dat hij over een goed vormpeil beschikt”, zegt ploegleider Nikolas Maes.

Florian Vermeersch, die net als Kron zijn eerste grote ronde rijdt, mag zich van Maes proberen te mengen in de sprints. “Maar dit vooral zonder druk. Daarnaast zal Florian zich ook wegcijferen voor de ploegmaats, maar kan hij in de overgangsetappes evengoed zijn kans gaan. Frederik Frison heeft zijn meerwaarde voor de ploeg al ontelbare keren getoond en zal vooral Florian ondersteunen in de sprintetappes, maar Frederik is ook gebrand op een goede proloog en kan zeker ook meegaan in een ontsnapping.”

In de zwaardere overgangsetappes krijgt de Brit Matthew Holmes de kans om zich te tonen en ook Maxim Van Gils komt met de nodige vrijheid aan de start van zijn eerste grote ronde. “Op lastige aankomsten is hij met zijn goede punch bovendien ook complementair met Andreas. Steff Cras heeft door Covid-perikelen nog niet zo heel veel kunnen koersen dit seizoen maar was alvast goed op dreef in de afgelopen Tour de l’Ain. De Vuelta a España moet hem dan ook zeker en vast liggen.”

“Sylvain Moniquet staat ook aan de start van zijn eerste Grote Ronde, maar net als bij Maxim leggen we hem geen druk op. Ik verwacht echter wel dat hij zich enkele keren zal tonen”, besluit Maes.

Selectie Lotto Soudal voor de Vuelta a España (14 augustus-5 september)
flag-be Steff Cras
flag-be Frederik Frison
flag-gb Matthew Holmes
flag-dk Andreas Kron
flag-be Sylvain Moniquet
flag-be Maxim Van Gils
flag-be Harm Vanhoucke
flag-be Florian Vermeersch

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.