Vuelta a España 2019 begint met een tijdrit
BMC won de laatste ploegentijdrit in de Vuelta - foto: Sirotti
dinsdag 6 november 2018 om 18:44

Vuelta a España 2019 begint met een tijdrit

De Vuelta a España 2019 zal beginnen met een tijdrit. Dit laat grote baas Javier Guillén weten in een interview met Cyclist. “We moeten nog beslissen of het een ploegentijdrit of individuele tijdrit zal worden. Maar ik neig naar het eerste.”

Guillén beschouwt de ploegentijdrit inmiddels als een traditie in de Spaanse ronde. Van de laatste negen edities van La Vuelta, begonnen er maar liefst acht met een ploegentijdrit. Alleen dit jaar koos de organisatie voor een korte individuele tijdrit, gewonnen door Rohan Dennis.

Vuelta begint in Alicante 
“We willen graag terug naar de essentie. Ik denk dat we daarom zullen kiezen voor een ploegentijdrit”, zo vat Guillén het samen. Eerder werd al bekend dat de start van de Vuelta zal plaatsvinden in de Salinas van Torrevieja, een natuurgebied in het zuiden van de provincie Alicante.

“De provincie Alicante is een wielerparadijs”, zo liet de Vuelta-baas eerder weten. “Het wordt de zesde keer dat de Vuelta begint aan de Costa Blanca. Dit aantal toont aan dat deze provincie wereldwijde sportevenementen kan verwelkomen. De Salinas van Torrevieja zullen ongetwijfeld zorgen voor een uitzonderlijke setting.” Op woensdag 19 december zal het definitieve parcours worden gepresenteerd.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.