Vuelta a España begint in 2023 in Barcelona

maandag 24 januari 2022 om 12:25
Vuelta a España begint in 2023 in Barcelona

foto: Cor Vos

De Vuelta a España van 2023 gaat van start in Barcelona. De populaire vakantiebestemming aan de Middellandse Zee organiseert de eerste twee etappes van de ronde, die, naar het zich nu laat aanzien, begint met een ploegentijdrit. Een dag later finisht een rit-in-lijn in de toeristische stad. De laatste keer dat de Vuelta naar Barcelona kwam, was in 2012.

De overeenkomst tussen de Vuelta en Barcelona werd vandaag bekendgemaakt. De ronde gaat op zaterdag 19 augustus 2023 van start in Barcelona en finisht op 10 september, na drie weken en 21 etappes, in Madrid. Het is de bedoeling om te beginnen met een ploegentijdrit door het centrum van Barcelona. De wedstrijdorganisatoren willen aankomen en starten op kenmerkende plaatsen in de stad, hoewel de beslissing over het parcours nog moet worden genomen.

Barcelona is jaarlijks de vaste afsluiter van de Ronde van Catalonië – foto: Cor Vos

In 2012 was Barcelona voor het laatst een etappeplaats in de Vuelta. In de negende etappe bleef Philippe Gilbert de Spanjaard Joaquim Rodríguez voor op de Montjuïc. In de jaren daarna keerde Barcelona haast steevast terug als aankomstplaats voor de slotrit van de Ronde van Catalonië. Afgelopen jaar kwam Thomas De Gendt solo als winnaar over de finish, nadat hij in de slotfase afrekende met zijn medevluchter Matej Mohorič.

Naast de Vuelta gaat in 2023 nog een Grote Ronde in Spanje van start. De Tour de France begint volgend jaar namelijk in Bilbao.

Gran Salida in Utrecht
Voorlopig is het nog niet zo ver en moet eerst de Vuelta a España van 2022 worden verreden. De ronde begint dit jaar in Nederland met een ploegentijdrit door Utrecht. Daarna staan twee ritten-in-lijn op het programma, waarvan de eerste rit van ‘s-Hertogenbosch naar Utrecht leidt en de tweede door en rond Breda gaat. Onder anderen Alejandro Valverde, Remco Evenepoel en Tadej Pogačar zijn van plan om aan de start te verschijnen.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.