WADA publiceert zwarte lijst met ‘dopingtrainers’
dinsdag 15 september 2015 om 10:57

WADA publiceert zwarte lijst met ‘dopingtrainers’

Het wereldantidopingagentschap WADA heeft op zijn website een lijst gepubliceerd met trainers, dokters en begeleiders die zijn geschorst wegens betrokkenheid bij doping. Met dit initiatief wil het WADA het sporters makkelijker maken om niet met verkeerde personen in zee te gaan.

De lijst bevat de namen van in totaal 114 personen. Bert Kops, sportschoolhouder en oud-worstelkampioen, is daarbij de enige Nederlander. Italië heeft de dubieuze eer om met maar liefst 61 man vertegenwoordigd te zijn. Het document zal om de drie maanden worden geactualiseerd.

Nogal wat personen op de lijst hadden een link met de wielerwereld. Onder meer de Belg Geert Leinders, oud-ploegdokter bij Rabobank, en de bij diverse dopingschandalen betrokken Italiaan Michele Ferrari worden genoemd.

RIDE Magazine
27 Reacties
Sorteer op:
15 september 2015 15:25
Is het fout schrijven van een voornaam in de officiële lijst voldoende om er als topsporter onderuit te komen als je stiekem samenwerkt met een vaag figuur?
15 september 2015 16:50
Me dunkt van wel met het openbaar maken en niet persoonlijk contact met wada moet nemen,langs de andere kant is het via de media wel overduidelijk welke paljassen en aliassen bedoeld wordt.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.