Wanty-Gobert ziet Vliegen liever punten verzamelen dan in de Tour

woensdag 26 juni 2019 om 17:00
Wanty-Gobert ziet Vliegen liever punten verzamelen dan in de Tour

Loïc Vliegen - Foto: Cor Vos

Loïc Vliegen zal nog even moeten wachten op zijn debuut in de Tour de France. De 25-jarige renner van Wanty-Gobert werd door ploegleider Hilaire Van der Schueren niet opgenomen in de selectie voor de Tour de France, zodat hij voor de ploeg in andere wedstrijden punten kan verdienen.

“We hebben het uitvoerig besproken en hebben samen deze keuze gemaakt. Ik ben in goede vorm en het is voor de ploeg belangrijk om via een alternatief programma veel punten te behalen, om zodoende als tweede te eindigen in de Europe Tour”,  vertelt hij aan La Dernière Heure. De eerste twee plaatsen geven vanaf 2020 immers recht op deelname aan alle wedstrijden in de World Tour. “Ik zal daarom de komende weken wedstrijden als de GP Cerami, Tour de Wallonie, Arctic Race of Norway, Londen en de Binck Bank Tour rijden”, aldus Vliegen

Daarnaast zal Vliegen eind juli naar Tokio afreizen om deel te nemen aan de testwedstrijd voor de Olympische spelen, die 21 juli op het programma staat. Ook Bjorg Lambrecht van Lotto Soudal zal waarschijnlijk deze trip maken.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.