Wanty-Groupe Gobert opnieuw welkom in Tour de France
maandag 8 januari 2018 om 15:26

Wanty-Groupe Gobert opnieuw welkom in Tour de France

Wanty-Groupe Gobert zal in 2018 opnieuw de Tour de France rijden. Organisator ASO heeft de Belgische ProContinentale formatie een wildcard gegeven voor de komende editie.

De andere drie uitnodigingen gingen naar de Franse ploegen Cofidis, Direct Energie en de Fortuneo-Samsic-ploeg van Warren Barguil. Vital Concept van sprinter Bryan Coquard kreeg geen uitnodiging.

Coquard heeft in inmiddels op Twitter zijn teleurstelling laten blijken. “Niet geselecteerd voordat we ook maar de tijd krijgen om een rugnummer op te spelden. Ik ben erg teleurgesteld”, schrijft hij. Gisteren pleitte hij er nog voor om zijn nieuwe ploeg de tijd te geven om zich te bewijzen.

Cofidis, Direct Energie en Fortuneo-Samsic zijn ook welkom in Parijs-Nice. Het Franse Delko Marseille Provence KTM krijgt daar de voorkeur boven Wanty-Groupe Gobert. In het Critérium du Dauphiné mag Coquard wel zijn opwachting maken. Zijn werkgever Vital Concept werd daarvoor samen met Cofidis, Fortuneo-Samsic en Wanty-Groupe Gobert uitgenodigd.

RIDE Magazine
33 Reacties
Sorteer op:
8 januari 2018 18:21
ik vind het een goede keuze. netals de giro (RCS) lijkt de tour (aso) nu ook meer te gaan kijken naar teamfilosofie en lange termijn visie. wanty is al jarenlang een sponsor, maakt renners beter en is een mooie waarde in het peloton.

Van die nieuwe ploeg weten we dat nog niet, laat die zich eerst nog maar eens een jaartje bewijzen. Overigens kunnen die met Le Bon, Genechten, Reza en Manzin wel een aardig mooi treintje formeren. Maar verder is het niet zoveel.
8 januari 2018 18:32
Zoals lnnert zegt: de Franse PCT-ploegen hebben zichzelf uitgehold en dit is het gevolg. Een co-sponsor die denkt meer naamsbekendheid te hebben als eerste naamsponsor en zelf een ploeg begint en zomaar uitgaat van een Tour-wildcard.
Als je de renners van de 5 franse pct mengt kan je 3 toch iets sterkere ploegen krijgen.
8 januari 2018 19:20
@titaantje hilaire van der schueren is juist oude wielrennen die alle doping meegemaakt heeft en als ploegleider in stand hield. Mosquera en Rico contracten gaf enz. Dus als je naar tamfilosofie gaat kijken...
Wanty is wel weer iets sterker en in de breedte beter dan de ploeg coquard. Misschien wordt er wel een keer een renner 3de in een etappe.
Maar het gaat hier om topsport dus ik had voor een ploeg met potentiele winnaars gekozen.
8 januari 2018 19:49
*als ploegleider omerta in stand hield
8 januari 2018 20:07
Dit scenario was te voorspellen. Als je naar de ranglijsten kijkt dan komen deze ploegen objectief in aanmerking voor een ticket. En ook zonder de punten hebben Cofidis (Bouhanni), Fortuneo (Barguil) en Direct Energy (Chavanel recordhouder Tour deelnames, Calmejane) renners die selectie rechtvaardigen. Als Vital de komende jaren een kans wil maken op een ticket zullen ze net als Israel Academy flink moeten investeren.
8 januari 2018 20:20
Een ploeg die rijdt om met Coquard, die afgelopen jaar waardeloos was, tiende te worden in de Massasprint vind ik persoonlijk van minder waarde dan een ploeg die bewezen heeft in alle etappes in de vroege vlucht te kunnen en willen zitten. Heb je uiteindelijk ook niks aan, maar de uitzending begint nu eenmaal om half 2...
8 januari 2018 20:44
Terechte toewijzing, Coqqie moet niet zo huilen eigenlijk.
9 januari 2018 15:43
Wanty vorig jaar 5e in het jongerenklassement. Mooi dat ze weer meedoen

Om te reageren moet je ingelogd zijn.