Ward Huybs wint cross in Frankrijk, Joran Wyseure zegeviert in Duitsland
Ward Huybs - foto: Cor Vos (archief)
zondag 8 oktober 2023 om 19:13

Naast de overwinning van Thibau Nys in de Exact Cross Beringen heeft Baloise Trek Lions nog een zege te vieren dit weekend. Ward Huybs wist zondag namelijk de zege te pakken op het Brumath Bike Festival in Frankrijk. Ook in Duitsland was er een Belgisch feest, want Joran Wyseure was de beste in Bad Salzdetfurth.

De 21-jarige Ward Huybs rekende in Brumath, nabij Straatsburg, af met Aaron Dockx. Aan de finish was het verschil tussen beide landgenoten 18 seconden. De derde plaats was voor thuisrijder Nathan Bommenel, die 25 seconden na Huybs finishte en daarmee Yordi Corsus (vierde) van het podium hield. Corné van Kessel was de beste Nederlander op plek zeven.

Bij de vrouwen ging de zege in de Franse UCI C1-cross naar Marie Schreiber, die in een sprint met twee nipt sneller was dan Leonie Bentveld. Het kwam echt op een banddikte aan in Brumath. De Française Lauriane Duraffourg maakte het podium compleet.

In de Cyclo-Cross Bad Salzdetfurth vinden we ook twee Belgen op het podium, met de 22-jarige Joran Wyseure als winnaar en Arne Vrachten als derde. De Zwitser Timon Rüegg eindigde tussen hen in als tweede, op 36 seconden van Wyseure. Met Wout Janssen (vierde), Clément Horny (zevende), Kenay De Moyer (achtste) en Arthur Soontjens (negende) eindigden nog meer Belgen in de top-10. Stan Godrie was zesde en de beste Nederlander.

Thuisrijdster Judith Krahl wist te winnen in Bad Salzdetfurth, voor de Italiaanse Francesca Baroni en de Nederlandse Larissa Hartog.