Wellens pakt eindzege in Polen, Dowsett wint afsluitende tijdrit
foto: Tour de Pologne
maandag 18 juli 2016 om 18:36

Wellens pakt eindzege in Polen, Dowsett wint afsluitende tijdrit

De eindzege in de Ronde van Polen is voor Tim Wellens. De Belg van Lotto Soudal wist zijn leidende positie in het algemeen klassement met succes te verdedigen in de afsluitende tijdrit. De 25 kilometer lange tijdrit in Krakau werd gewonnen door de Brit Alex Dowsett.

De eerste renner ging vandaag pas laat van start, na 16:00 uur. De zevende renner die van het startpodium rolde bleek uiteindelijk de snelste. De tijd van Dowsett (Movistar) werd eventjes beschouwd als richttijd voor de andere tijdritspecialisten. Naarmate de wedstrijd vorderde bleek 28:59 minuten van de Britse tijdritkampioen de beste tijd van de dag.

LottoNL-Jumbo kwam met Primoz Roglic (derde) en Victor Campenaerts (vijfde) nog enigszins in de buurt van Dowsett. Jonathan Castroviejo maakte het feestje van Movistar compleet door tweede te worden.

RIDE Magazine
39 Reacties
Sorteer op:
18 juli 2016 21:50
@assen
Gelukkig dat de andere renners in de remmen knijpen uit pure hoffelijkheid.
Tim Wellens is op jonge leeftijd al wereldtop en het eerste kenmerk daarvan is dat mensen gaan proberen de prestaties te bagatelliseren.
18 juli 2016 22:01
@poeske Als die laatste zin waar is dan bestaat heel TLJ alleen maar uit wereldtoppers, afgaande op deze site ;)
18 juli 2016 22:13
Amai, Wellens is nogal een gelukzak als ik dit allemaal lees. Overal waar ie komt schenken ze hem de zege, een cadeautje.

Om ritten te winnen en kleinere ronden te winnen ben je een topper hoor. Subtoppers lukt dit eens om de zoveel jaar.
18 juli 2016 22:37
Wat een scorebordjournalistiek hier. Ulissi, Kwiatkowski, Jungels, Yates, Gilbert, Stybar, Konig en Amador hadden hier allemaal een doel van gemaakt. Dat hebben ze één voor één duidelijk gemaakt nog voor de ronde van start ging. Bij Ulissi, Kwiat, Yates, Jungels, Stybar en Gilbert zag je dat ook meteen toen ze in de eerste ritten mee sprintten voor de bonificatieseconden. Daarnaast waren er nog jongens zoals Uran en Spilak waarvan de ploeg wel iets verwachtte (maar die hebben nooit zelf ambitie uitgesprokne). Dat die uiteindelijk allemaal niet voorkomen in de top 10 om verschillende redenen en enkel Formolo en Feline als vooraf aangeduide namen het waarmaken, doet helemaal niets af van Wellens' zege.

Het moest eens een Nederlander zijn geweest die hier op deze manier met de zege ging lopen.
18 juli 2016 22:59
Wellens heeft gewoon goed gereden en het deelnemersveld was vrij aardig.
Het nadeel is gewoon dat de ronde van Polen vooral dit jaar een voorbereidingskoers is en als je dan klote weer krijgt dan stapt de helft af.

Het is wel knap dat Wellens met zijn kwaliteiten zo vaak scoort, er rijden echt veel intrinsiek betere renners in het profpeloton die minder uit hun kwaliteiten halen.
18 juli 2016 23:01
Hoe kun je Wellens nu wegzetten als middelmatige renner? Hij koerst altijd aanvallend... soms lijkt het dom, maar als je naar z'n erelijst kijkt... Ik zou willen dat we er in Nederland zo een hadden!
18 juli 2016 23:55
De meeste grote jongens rijden in de Tour of rusten wat uit van de Giro. De overwinning telt natuurlijk, maar het deelnemersveld is echt niet top.
19 juli 2016 00:37
Wellens middelmatig noemen is echt wel één van de meeste idiote dingen die ik hier al heb gelezen. En de concurrentie is niet mals.

Wellens heeft gewoon ongelooflijk veel talent. Het is niet omdat je geen grote ronde kan winnen, je geen topper zou kunnen zijn. De klassieke overwinningen zullen wel nog komen. Hij maakt nu slimme keuzes qua doelen. Kunnen veel andere renners wat van leren.
19 juli 2016 01:04
Prachtig. En alle zeurders moeten over tien jaar zijn erelijst maar eens bekijken (of: doe het nu al maar eens).
Vraagje: heeft Hofland de puntentrui nu gewonnen, of is die ook vervallen door de afgelasting? Staat niet op PCS.
19 juli 2016 01:13
Bettiol heeft die nog afgepakt, Turtlehead.
21 juli 2016 08:39
Ongelooflijk dat de kwaliteiten van Wellens hier door veel schrijvers worden betwist. Kijk gewoon naar de leeftijd van die jongen en leg er zijn palmares naast, dan is iedere toelichting toch verder overbodig. En laten we ook niet doen alsof de rest van het deelnemersveld uit koekenbakkers bestond ! Houd Wellens maar gerust in de gaten de komende jaren. Overigens lees ik weinig over de eindklasseringen van de TLJ-ploeg. Ook hier dus voor spek en bonen meegereden.
21 juli 2016 08:49
Quote:
Overigens lees ik weinig over de eindklasseringen van de TLJ-ploeg. Ook hier dus voor spek en bonen meegereden.
@Sooike, Roglic is de beste renner van Lotto-Jumbo. 22e op 14:59. Nu moet je natuurlijk wel de vraag stellen of Lotto-Jumbo naar Polen is gegaan om een goed klassement te rijden. Was het niet de bedoeling om ritten te winnen met Hofland en Roglic? In 6 etappes 5x top 5 gereden, waarvan 2 keer top 3. Soms mis je net dat klein beetje geluk.
22 juli 2016 10:12
Lachwekkend dat sommigen hier lijken te beweren dat Wellens wint doordat de koninginnenrit geschrapt werd door het slechte weer. Als er één renner is die enorm goed rijdt in slecht weer is het wel Wellens net. Hij heft het verstand om geen top-10 in de Tour te ambiëren en zich dan maar op kleinere rondjes als deze te focussen, en met success.

Irritant die jaloerse reacties van al die ontgoochelende Nederlanders hier.
22 juli 2016 10:16
@Nielsduits: mis je net dat klein beetje geluk ??? Excuseer?? Er zijn er anderen telkens wat beter, ja. Met geluk heeft dit weinig te maken, tenzij misschien dat er een eindsprint met fotofinish bij te pas kwam. Als je eerlijk bent moet je gewoon stellen dat TLJ andermaal zijn beoogde doelen niet heeft behaald, en dat is tegenwoordig meer regel dan uitzondering bij hen.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.