Wereldbekerleider Aerts: “Als ik ergens Mathieu kan kloppen, is het in Namen”
foto: PhotoPress.be
zaterdag 22 december 2018 om 09:39

Wereldbekerleider Aerts: “Als ik ergens Mathieu kan kloppen, is het in Namen”

Toon Aerts kijkt vooruit naar het duel op de Citadel van Namen zondag met Wout van Aert en Mathieu van der Poel. De leider in de Wereldbeker treft daar een parcours dat hem erg goed ligt: “Ik besef dat het heel moeilijk wordt, maar als er in de eindejaarsperiode één parcours is waar ik kans maak om Mathieu te kloppen, dan is het wel in Namen.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!
Aerts won dit jaar de Koppenbergcross door Michael Vanthourenhout en Wout van Aert na een agressieve koers naar de tweede en derde plaats te verwijzen. In Namen hoopt hij hetzelfde te doen: “Qua hoogtemeters zijn beide wedstrijden wel te vergelijken en bergop moet ik ten opzichte van Mathieu wel het verschil kunnen maken. De lange klim net na de start kan daarbij belangrijk worden. Hoe ik het daar ga aanpakken? Net zoals op de Koppenberg hoop ik daar snel naar boven te rijden en de anderen meteen onder druk te zetten. Ze moeten het gevoel krijgen dat ze direct met een dichtgeknepen keel rondrijden.”

Het winnen van de Wereldbeker is voor Aerts het grote doel deze winter geworden. De kopman van Telenet Fidea Lions kent in het klassement een voorsprong van 22 punten op Wout van Aert en 100 punten op Mathieu van der Poel. Over zijn doelstelling eindigt Aerts duidelijk: “Die wereldbeker is voor mij het belangrijkste doel van de winter geworden. Het zou heel mooi zijn om die binnen te halen. Op papier lijkt dat misschien iets makkelijker dan de eindzege in de DVV Trofee, maar ik moet nog wel afrekenen met Wout Van Aert. Dat wordt geen sinecure.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.