Wereldkampioene Dygert: “En nu richt ik mijn vizier op Tokio”

dinsdag 24 september 2019 om 18:36
Wereldkampioene Dygert: “En nu richt ik mijn vizier op Tokio”

foto: Cor Vos

Chloe Dygert was opvallend koeltjes in het flashinterview. De 22-jarige Amerikaanse kroonde zich vandaag op indrukwekkende wijze tot de nieuwe wereldkampioene tijdrijden, maar ze keek ook alweer vooruit naar het volgende evenement. “Ik richt mijn vizier vanaf nu op de Olympische Spelen van Tokio”, aldus Dygert.

In het najaarsnummer van RIDE besteden we ruimschoots aandacht aan het komende WK en lees je onder meer interviews met Wout van Aert en Jasper Stuyven. Profiteer nu van onze abonnee-actie en krijg tijdelijk bij het afsluiten van een jaarabonnement ons najaarsnummer gratis. Bestel je RIDE liever los? Vroege beslissers profiteren tijdelijk van een aantrekkelijke Early Bird-korting.

De beloftevolle Amerikaanse begon als een van de favorieten aan de individuele tijdrit, maar er werd toch het meeste verwacht van titelverdediger Annemiek van Vleuten, die op jacht ging naar een derde opeenvolgende titel. De ervaren Nederlandse bleek echter niet goed genoeg om Dygert uit te dagen, die de concurrentie wist weg te blazen.

Het verschil aan de streep bleek groot: zo moest nummer twee Anna van der Breggen meer dan anderhalve minuut toegeven op Dygert, terwijl Van Vleuten (brons) bijna twee minuten verloor. “Ik heb me heel erg goed voorbereid op deze tijdrit. Ik ben erg blij met het resultaat”, zo begon de winnares het flashinterview.

Hulp van Kristin Armstrong 
“Ik heb de afgelopen weken veel getraind met Kristin Armstrong (meervoudig wereldkampioen en Olympisch kampioen tegen de klok, red.) Ik heb rustig naar dit WK toegewerkt, nadat ik vorig jaar een hersenschudding opliep. Het is erg speciaal om de regenboogtrui te dragen”, aldus Dygert.

“Ik wil alle mensen bedanken die in mijn geloven.” De Amerikaanse had naar eigen zeggen geen last van het slechte weer. “Ik leef in Washington, daar is het vaak ook slecht weer. Ik wist dat de andere rensters wel wat bang waren. Ik heb er het beste van gemaakt.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Wielernieuws

Materiaalzone

Populair