Wielerbond: “Van Gansen zou beter een stap opzij zetten”

donderdag 13 juni 2019 om 09:03
Wielerbond: “Van Gansen zou beter een stap opzij zetten”

Bondsvoorzitter Tom Van Damme - foto: Cor Vos

Tom Van Damme heeft een oproep gedaan aan ploegmanager Patrick Van Gansen. De voorzitter van de Belgische wielerbond geeft aan dat de beschuldigde manager zich voorlopig beter kan terugtrekken. “Hij zou beter een stap opzij zetten tot er duidelijkheid is over zijn rol”, aldus Van Damme in Het Nieuwsblad.

Al negen ex-rensters van Health Mate Ladies hebben zich uitgelaten over ongepast gedrag en seksuele intimidatie van Van Gansen. De laatste renster die zich daar bijgevoegd heeft, is voormalig prof Liz Hatch. De Amerikaanse reed in 2013 een korte periode voor de Cyclelive-ploeg van Van Gansen. Zij sluit zich aan bij de genoemde verhalen, onder meer in een open brief van vijf voormalig rensters van Health Mate Ladies.

De Belgische wielrijdersbond en het Antwerps parket laten weten dat er geen officiële klachten zijn ingediend over de situatie binnen Health Mate Ladies. Een deel van de rensters heeft aangegeven de situatie te hebben aangekaart bij de internationale wielerunie UCI. Van Gansen zegt onschuldig te zijn.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.