Wielertransfers 2011: Mosquera, De Weert, Nieve, Paiani, …
dinsdag 14 september 2010 om 22:00

Wielertransfers 2011: Mosquera, De Weert, Nieve, Paiani, …

Nu de Vuelta a España op zijn einde loopt, begint het almaar duidelijker te worden hoe de meeste ploegen er volgend jaar zullen uitzien. Hoewel de transfernieuwtjes en -geruchten dus stilaan in aantal afnemen, wil dat niet zeggen dat er helemaal geen nieuws te rapen valt. In de rubriek Wielertransfers 2011 zet WielerFlits het actuele transfernieuws op een rij.

Ezequiel Mosquera
Hoewel vandaag bekend raakte dat Telefonica Movistar zijn rooster voor volgend jaar min of meer heeft ingevuld, is er volgens Eusebio Unzue nog steeds ruimte voor enkele transfers. Volgens het Diario Vasco heeft het team zijn pijlen gericht op niemand minder dan Ezequiel Mosquera. De 34-jarige Spanjaard, die einde contract is, heeft nog geen aanbieding tot contractverlenging gekregen van Xacobeo-Galicia.

Kevin De Weert
Nadat Omega Pharma-Lotto eerder al Jürgen Van De Walle wegplukte bij ‘concurrent’ Quick-Step, vertoont het nu ook interesse in Kevin De Weert. De Belg is einde contract en heeft al met Omega Pharma-Lotto rond de tafel gezeten, zo geeft hij toe bij Gazet van Antwerpen. “Maar ik wil geen dief zijn van mijn portefeuille. Dus reken ik op een geste van Quick-Step”, klinkt het. “Ik hoef niet per se weg.”

Mikel Nieve
Euskaltel-Euskadi heeft het contract van Mikel Nieve met twee seizoenen verlengd. Dat staat te lezen op de website van de ploeg. De winnaar van de zestiende etappe in de Vuelta a España in bezig aan zijn tweede jaar in het oranje shirt van het team, nadat hij voordien al een jaar opleiding had genoten bij Orbea, de opleidingsploeg van de Baskische equipe.

Jean-Lou Paiani
Saur-Sojasun heeft zich voor de komende twee seizoenen versterkt met Jean-Lou Paiani. De 21-jarige Fransman komt over van de satellietploeg van het team. Paiani reed vorig jaar top-tien in de belofteneditie van zowel de Ronde van Vlaanderen als Parijs-Roubaix en won een etappe in de Tour de l’Avenir. Dit jaar was zijn beste uitslag een derde plaats in de Tour de l’Ain.

Team Type 1
Niet minder dan zeven aanwinsten heeft Team Type 1 vandaag voorgesteld. De Amerikaanse formatie, die volgend jaar een ProContinentaal statuut wil verwerven, verwelkomt Rubens Bertogliati (Androni Giocattoli), Alexander Efimkin (Ag2r), Alessandro Bazzana (Fly V Australia), Kiel Reijnen (Jelly Belly), Ben King (Trek-Livestrong), Alex Bowden (opleidingsploeg TT1) en de 22-jarige Nederlander Olaf Kerkhof (opleidingsploeg TT1).

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.