Wielertransfers 2013: Nieve, Kocjan, Fischer, Endura, Martin ..
donderdag 23 augustus 2012 om 12:30

Wielertransfers 2013: Nieve, Kocjan, Fischer, Endura, Martin ..

foto: Sirotti

De Ronde van Spanje is begonnen, en langzaam maar zeker begint de transfermolen steeds harder te draaien. In de rubriek Wielertransfers 2013 bundelt WielerFlits alle kleine nieuwtjes en geruchten op transfergebied.

Mikel Nieve
Ondanks eerdere berichten dat een transfer naar Saxo Bank-Tinkoff Bank zo goed als rond zou zijn, blijft Mikel Nieve gewoon bij Euskaltel. De Baskische klimmer is met de ploeg uit zijn geboortestreek overeengekomen tot een contractverlenging van drie seizoenen, zo meldt Deia. Nieve is naast Samuel Sanchez en Igor Anton één van de belangrijkste renners binnen de Euskaltel-ploeg, en kon naast Saxo Bank naar verluidt ook terecht bij RadioShack-Nissan-Trek.

Jure Kocjan
Bij Euskaltel breekt men na dit seizoen met de traditie dat er louter Basken of in het Baskenland opgeleide renners voor de ploeg mogen rijden. De formatie heeft zich namelijk versterkt met de Sloveen Jure Kocjan. Kocjan komt over van het ProContinentale Team Type 1, en staat te boek als een sprinter. Na neoprof Omar Fraile is hij de tweede aanwinst van Euskaltel voor 2013.

Murilo Fischer
De overstap van Murilo Fischer naar FDJ-BigMat is rond. De ervaren Braziliaanse sprinter heeft voor twee seizoenen getekend bij de Franse WorldTour-ploeg. Fischer moet in Franse dienst een belangrijke rol vervullen in dienst van de jonge sprinters Arnaud Démare en Nacer Bouhanni. De afgelopen seizoenen reed Fischer, de huidige Braziliaanse kampioen, in dienst van Garmin-Sharp.

Jonathan Tiernan-Locke
Het lijkt er steeds meer op dat Jonathan Tiernan-Locke volgend jaar voor Team Sky uitkomt. De Britse revelatie in het continentale circuit van dit jaar rijdt nu nog voor het kleine Endura, maar volgens de teambaas van die ploeg heeft Tiernan-Locke al een voorcontract bij Sky ondertekend. De Endura-ploeg zal volgend jaar overigens wellicht een stapje hoger doen, door middel van een mogelijke fusie met een al bestaand ProContinentaal-team, namelijk het Duitse Team NetAPP.

Arkaitz Duran
De eerder genoemde transfer van Arkaitz Duran naar Movistar Team is nog niet rond. Dat laat Movistar zelf weten. Wel is de ploeg geïntresseerd in de diensten van de dit seizoen in het amateurcircuit uiterst succesvolle Spanjaard, maar er zijn andere kapers op de kust. Dat zouden naar verluidt Euskaltel, Cofidis en Caja Rural zijn.

Davide Villella
De jonge Italiaan Davide Villella maakt in 2014 zijn profdebuut voor Liquigas-Cannondale. Dat schrijft Tuttobiciweb. De 21-jarige klassiekerrenner won dit jaar onder meer twee ritten in de Giro de Friuli Venezia, en zal eind 2013 al stage gaan lopen voor de Italiaanse WorldTour-formatie.

Contractverlengingen
Tot slot zijn er nog enkele contractverlengingen te vermelden. De Ierse klimmer Daniel Martin blijft namelijk nog twee jaar langer bij het Amerikaanse Garmin-Sharp, waar hij één van de kopmannen is. Verder heeft de Deen Michael Mørkøv, die in de Tour even de bolletjestrui droeg, voor drie jaar bijgetekend bij Saxo Bank-Tinkoff Bank.

In het Franse circuit wordt ook druk verlengd: De Fransman Christophe Riblon heeft zijn verbintenis met AG2R – La Mondiale met twee seizoenen verlengd, terwijl het trio Kévin Réza, Jérôme Cousin en Tony Hurel hetzelfde heeft gedaan bij Europcar.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.