Wielertransfers 2015: Caruso, Sabatini, Vermote…
zaterdag 16 augustus 2014 om 13:28

Wielertransfers 2015: Caruso, Sabatini, Vermote…

Caruso

foto: Sirotti

We zijn inmiddels in augustus aanbeland, waarmee de tijd is aangebroken dat ploegen renners voor volgend seizoen mogen contracteren. Steeds meer ploegen maken daarnaast bekend welke namen ook de volgende seizoenen weer in hun kleuren koersen. WielerFlits houdt je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Fabio Sabatini
Eerder hebben wij in deze rubriek het gerucht gemeld dat Fabio Sabatini naar Omega Pharma-Quick Step (volgend jaar Etixx-Quick-Step) vertrekt. Inmiddels is officieel bevestigd dat de 29-jarige Italiaan van Cannondale de formatie van Patrick Lefevere volgend seizoen komt versterken. “Hij is een goede renner voor de klassiekers en kan bovendien van nut zijn in de sprinttrein”, zegt de teambaas in een persbericht over zijn nieuwe aanwinst.

Julien Vermote
Fabio Sabatini wordt volgend seizoen ploegmaat van Julien Vermote. De 25-jarige Belg heeft zijn contract bij Omega Pharma-Quick Step met twee jaar verlengd. “Mijn rol binnen de ploeg ligt me”, zegt Vermote op de ploegwebsite. “Ik kan nuttig zijn bij een sprint voor Cavendish, maar kan ook Uran helpen in een Grote Ronde of de ploeg bijstaan in de klassiekers.”

Katusha
Tot slot heeft ook Katusha enkele contractverleningen kunnen melden. De Russen Egor Silin, Eduard Vorganov en Vladimir Isaychev blijven twee jaar langer bij de ploeg uit eigen land. Daarnaast heeft ook de Italiaan Giampaolo Caruso (foto) zijn contract met twee jaar verlengd. Dat heeft de ploeg officieel bekend gemaakt.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.