Wielertransfers 2015: Tinkoff-Saxo, Katusha, Bretagne-Séché…
dinsdag 12 augustus 2014 om 11:08

Wielertransfers 2015: Tinkoff-Saxo, Katusha, Bretagne-Séché…

foto: Sirotti

We zijn inmiddels in augustus aanbeland, waarmee de tijd is aangebroken dat ploegen renners voor volgend seizoen mogen contracteren. Steeds meer ploegen maken daarnaast bekend welke namen ook de volgende seizoenen weer in hun kleuren koersen. WielerFlits houdt je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Tinkoff-Saxo
Na weken van wilde geruchten, die vooral door eigenaar Oleg Tinkov zelf de wereld in werden geslingerd, maakt Tinkoff-Saxo nu ook echte stappen op de transfermarkt. Na het eerdere aantrekken van Maciej Bodnar en de broers Sagan, komt nu ook Pavel Brutt over naar de ploeg van Bjarne Riis. De 32-jarige Rus reed al eerder voor het vroegere Tinkoff Credit Systems en tekent voor twee jaar.

Naast de komst van de Katusha-coureur maakte de Deense formatie op haar eigen website ook de verlenging bekend van zowel Nikolaiy Trusov als Matti Breschel (foto). De 29-jarige Rus tekent voor nog eens twee jaar, de even oude Deen voor één jaar. Hij hoopt komend jaar in de schaduw van kopman Sagan goed voor de dag te komen in de klassiekers.

Katusha
Ook het Russische Katusha heeft enkele contractverlengingen kunnen melden. De Russische talenten Anton Vorobyev en Sergei Chernetckii kwamen beide twee jaar geleden over van opleidingsploeg Itera-Katusha en zullen ook de komende twee jaar voor het grote Katusha rijden. Alexandr Porsev maakte die stap een jaar eerder en tekent nu ook voor twee jaar bij. Ploegleider Viacheslav Ekimov meldde nog wel op zoek te zijn naar versterkingen: “75% van ons team voor 2015 is klaar, maar we zoeken nog steeds naar meer kansen en kracht.”

Bretagne – Séché Environnement
Met het vastleggen van Eduardo Sepúlveda voor nog een jaar, heeft Bretagne – Séché Environnement goede zaken gedaan. Naast de talentvolle Argentijn verlengden ook Jean-Marc Bideau, Anthony Delaplace, Armindo Fonseca, Arnaud Gerard, Florian Guillou, Benedictus Jarrier, Brice Feillu en Florian Vachon hun contract bij de ploeg, terwijl Romain Feillu op het punt staat hetzelfde te doen.

Bardiani – CSF
Het ‘Greenteam’ Bardiani – CSF maakt de komst bekend van twee Italiaanse neoprofs in 2015. Simone Andreetta en Alessandro Tonelli komen beide over van Zalf – Euromobil – Fior. Trots meldt de ploeg dat met de eerdere transfer van Luca Chirico en Simone Sterbini, die dit jaar al bij de ProContinentale formatie rijdt, het complete Italiaanse beloftenpodium van de wegrace van dit jaar in 2015 bij de ploeg rijdt.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.