Wielertransfers 2016: Beñat Intxausti, Chris Anker Sørensen, Cofidis…
Beñat Intxausti - foto: Sirotti
woensdag 22 juli 2015 om 21:20

Wielertransfers 2016: Beñat Intxausti, Chris Anker Sørensen, Cofidis…

De Tour de France nadert inmiddels al het einde en dat betekent ook dat de transfermarkt op gang komt. De geruchtenmolen maalt dan ook op volle toeren: welke renners blijven waar ze nu zitten en wie wisselt van ploeg? WielerFlits zet de heetste geruchten en definitieve overstappen op een rijtje. Ook krijgen sommige renners vanaf 1 augustus de kans zich te bewijzen via een stageperiode.

Beñat Intxausti
In navolging van Mikel Nieve en (de bijna zekere overstap van) Mikel Landa zal ook Beñat Intxausti de overstap maken naar Sky. Volgens het Spaanse AS stapt de coureur van Movistar over naar de Britse formatie. Intxausti zal daar weer samen gaan rijden met zijn oud-ploegmaats van Euskaltel, dat na 2013 ophield te bestaan. In de voorbije Giro wist de Bask een ritzege te boeken.


Chris Anker Sørensen
Tinkoff-Saxo neemt afscheid van de Deense kampioen op de weg. Volgens het Deense Ekstrabladet heeft de manager van Chris Anker Sørensen dat bevestigd. In de Tour de France was die manager in gesprek met meerdere ploegen die dingen naar de diensten van Sørensen. Onder meer Bora-Argon 18, Bretagne-Séché Environnement en IAM Cycling hebben gesprekken gevoerd met het management van de Deense klimmer.

Chris Anker Sørensen - foto: Sirotti

Chris Anker Sørensen – foto: Sirotti

Christopher Juul-Jensen
Nog een renner die de uitgang kiest bij Tinkoff-Saxo. Ekstrabladet weet te melden dat Orica-GreenEDGE interesse heeft in Christopher Juul-Jensen. De 26-jarige Deen kroonde zich afgelopen maand tot nationaal kampioen op de tijdrit. Juul-Jensen werd in 2012 prof bij het toenmalige Saxo-Tinkoff.


Jesper Hansen
Wie wel bij Tinkoff-Saxo blijft, is Jesper Hansen. De 24-jarige Deen zal zijn contract openbreken en verlengen, aldus Ekstrabladet. Eerder dit jaar wist Hansen de Tour of Norway (2.HC) te winnen nadat hij eerder een ritzege pakte in die rittenkoers.

Sven Erik Bystrøm - foto: Sirotti

Sven Erik Bystrøm – foto: Sirotti

Sven Erik Bystrøm
De wereldkampioen bij de beloften, Sven Erik Bystrøm, heeft een nieuw contract getekend bij Katusha. De Noor is neoprof en maakte via zijn Twitter bekend dat hij tot eind 2017 bij de Russische formatie zal blijven. In de voorbije Ronde van Oostenrijk wist de 23-jarige coureur met zijn ploeg de ploegentijdrit te winnen.


Cofidis
Liefst acht renners hebben een contractverlenging van twee jaar gekregen bij Cofidis. De eerste, Florian Senechal, was eerder al wereldkundig gemaakt. Naast hem hebben ook Yoann Bagot, Christophe Laporte, Cyril Lemoine, Julien Simon, Clément Venturini, Luis Angel Mate en Stéphane Rossetto zekerheid voor de komende twee seizoenen in een rood tenue.

Cofidis - foto: Sirotti

Cofidis – foto: Sirotti

AG2R La Mondiale
Eerder al maakte de Franse WorldTour-ploeg bekend dat François Bidard en Romain Campistrous als stagiair zullen rijden vanaf 1 augustus. Inmiddels is ook de derde renner aangewezen die een stage mag afwerken in de laatste weken van dit seizoen. Florent Pereira is de gelukkige, aldus DirectVelo. De 21-jarige renner komt normaliter uit voor het kleine Pro Immo Nicolas Roux.

RIDE Magazine
21 Reacties
Sorteer op:
22 juli 2015 21:27
El Pais meldt inderdaad ook de Baskentransfer. Landa zou voor twee jaar tekenen, voor Beñat is het onbekend (hopelijk blijft hij heel kort, Beñat mag geen Skybot worden:().

Zijn fanclub is ook niet echt happig, valt via Twitter te lezen. En ik dus ook niet. Ik ben vooral teleurgesteld. Het wordt geen vrije Giro meer voor hem. Verdoeme.

Wel ironisch dat hij enkele jaren terug Sky (Flecha in het bijzonder) tot de grond toe afbrandde toen ze doorreden nadat ze Valverde lieten vallen in de Vuelta.
22 juli 2015 21:46
Sky krijgt zo ook een Spaanse armada. Ik had zelf Landa graag bij Movistar gezien. En Intxausti naar Sky vind ik ook jammer maar denk dat hij beter in de trein past dan Nieve.
22 juli 2015 21:53
Ja wie kan sky nu nog stoppen?
22 juli 2015 21:58
De grote rondes worden de komende jaren dus een stuk saaier met een sterk verbeterde sky train die al niet te stoppen was.....
22 juli 2015 22:16
Het is inderdaad jammer dat deze renners niet bij een iets kleinere ploeg als kopman gaan functioneren , alhoewel dit misschien wel de 2 mannen voor Sky worden voor de Giro met Konig als outsider , uitgaande dat Froome meer heeft met de tour en de Vuelta .
22 juli 2015 22:31
Hopelijk gaat Sky een eigen ronde organiseren. Vooral het hoe ze deze ronde van Frankrijk domineren maakt het stukken minder aantrekkelijk allemaal
22 juli 2015 22:37
Het kan ook zijn dat Intxausti op voorspraak van Landa is binnengehaald om zo naast de Britse Skytrain ook een Spaanse variant op te zetten. Sky moet natuurlijk ook op meer paarden wedden. Nu Porte gaat vertrekken, lijkt Sky, naast het graatmagere paard genaamd Froome, nu ook voor de Spaanse ros die de naam Landa draagt te kiezen.
22 juli 2015 22:56
Benat, foei!
22 juli 2015 23:26
Heeft Geraint Thomas ambities als klassementsman bij SKY? Of eerst volgend jaar bevestigen in een grote ronde?
En contract is contract toch bij wielrennen, dus hij blijft sowieso ook volgend seizoen bij Sky toch?
23 juli 2015 00:04
Ben benieuwd wat dat voor gevolgen heeft voor de ambities van Poels?
23 juli 2015 06:43
Poels zal iig geen kopman in de giro zijn als ze Landa en Inxausti aantrekken .
Lijkt me ook te hoog gegrepen voor hem .
23 juli 2015 08:15
Jammer dat cofidis rosetto niet meenam naar de tour, is toch een talent.Vuelta misschien?
23 juli 2015 08:28
Wordt de Skytrain beter? Porte vertrekt en Thomas zal kopman worden in de Giro... Dan heb je volgend jaar Inxausti ipv Porte, een vermoeide Thomas en Landa die heeft aangegeven dat ie eerst nog een jaar Giro/Vuelta wil doen...
23 juli 2015 08:35
Jammer dat Intxausti naar Sky gaat, is toch een renner die meestal aanvallend koerst. Als Landa naar Sky gaat lijkt het erop dat hij een paar 'knechten' mocht kiezen die hem gaan ondersteunen in Giro of Vuelta.
23 juli 2015 09:31
@West
Ik denk dat Thomas niet naar de Giro gaat. Die wil goed zijn in de Vlaamse klassiekers, dan kun je in principe geen klassement rijden in de Giro.
23 juli 2015 11:04
@west
De Giro lijkt me niet direct op het lijf van Thomas geschreven. En inderdaad, zoals krypton zegt, de combi met de Vlaamse klassiekers is moeilijk te maken.
23 juli 2015 11:10
Sky gaat voor de triple volgend jaar! Landa of Thomas Giro, Froome Tour en Landa of König Vuelta.
Wel saai mocht het allemaal lukken...
Geld zat daar iig!
23 juli 2015 11:16
@Krypton, Tendam
Laatste 3 Alinea's

Quote:
“I don’t think it’s going to be long before we see G leading a grand tour for himself,” Froome said.
23 juli 2015 11:26
Ik dacht dat het idee achter Sky was om het wielrennen in Groot Brittanië op de kaart te zetten, heb het idee dat ze de laatste jaren alleen nog maar buitenlandse renners aantrekken.
23 juli 2015 11:50
Ze zouden dat Sky eigenlijk moeten schorsen.
23 juli 2015 12:18
En het wordt nog gekker: Cyclingnews meldt ook de komst van de Izagirres.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.