Wielertransfers 2017: Kišerlovski, Van Keirsbulck, Trusov, Levarlet
Foto: Sirotti
dinsdag 6 september 2016 om 09:55

Wielertransfers 2017: Kišerlovski, Van Keirsbulck, Trusov, Levarlet

Met het einde van het seizoen in aantocht, weten steeds meer renners waar hun toekomst ligt. WielerFlits zet de laatste transfernieuwtjes op een rijtje.

Robert Kišerlovski
Robert Kišerlovski rijdt volgend seizoen in dienst van Katusha. De 30-jarige Kroaat maakt de overstap van Tinkoff, dat aan het einde van het seizoen ophoudt te bestaan. De klimmer wordt gehaald om kopman Ilnur Zakarin bij te staan. De Russische formatie verlengde dit weekend al de contracten van Marco Haller, Viacheslav Kuznetsov and Michael Mørkøv. Vorige week werd al bekend dat Kišerlovski zijn ploeggenoot Nikolai Trusov Tinkoff verruilt voor Gazprom-Rusvelo. Eerder maakte Ivan Rovny al dezelfde overstap.

Guillaume van Keirsbulck

Guillaume van Keirsbulck – Foto: Sirotti

Guillaume Van Keirsbulck
Guillaume Van Keirsbulck verdedigt volgend seizoen de kleuren van Wanty-Groupe Gobert. Volgens Het Nieuwsblad moet de 25-jarige West-Vlaming bij de formatie van Hilaire Van der Schueren de naar Cofidis vertrekkende Dimitri Claeys vervangen als kopman voor de Vlaamse klassiekers. Van Keirsbulck komt sinds 2011 uit voor Etixx – Quick Step. In 2014 won hij Driedaagse De Panne-Koksijde.

Guillaume Levarlet
Naast Van Keirsbulck moet ook de Fransman Guillaume Levarlet de Belgische ProContinentale formatie komen versterken. De 31-jarige oud-renner van FDJ, Saur-Sojasun en Cofidis maakt de overstap van BTP – Auber93 en moet de talentvolle Guillaume Martin bijstaan bergop. Enkele dagen geleden maakte de ploeg al bekend dat Kevin Van Melsen zijn contract met één jaar heeft verlengd. De Waalse renner zal aan zijn negende seizoen in de ploeg van Jean-François Bourlart beginnen.

SEG Racing
SEG Racing heeft afgelopen weekend twee nieuwe renners aan zijn selectie voor 2017 toegevoegd. De Zweed Lucas Eriksson (20) en de Nederlander Ide Schelling (18) maken in 2017 deel uit van de selectie van de Nederlandse opleidingsploeg. Schelling won vorige week nog een etappe in de Zwitserse rittenkoers Grand Prix Rüebliland.

Kevin Pauwels en Klaas Vantornout
Nu deze maand alweer de eerste veldritten op het programma staan, komt er ook steeds meer nieuws rond het veldrijden. Het Belgische Marlux-Napoleon Games maakte gisteren bekend dat Kevin Pauwels en Klaas Vantornout de komende jaren voor de ploeg van manager Jürgen Mettepenningen blijven rijden. Pauwels (32) verlengde tot en met eind 2018, terwijl Vantornout (34) een nieuw contract tekende tot en met maart 2018.

RIDE Magazine
13 Reacties
Sorteer op:
6 september 2016 10:27
Zeer verrassend van van keirsbulck. Had toch ook niet misstaan bij lotto jumbo. Goede tijdig, prima klassiekerrijder. Had makkelijk in de worldtour kunnen blijven denk ik
6 september 2016 10:44
Bij Etixx was Van Keirsbulck 8e man, als hij de klassiekers al mocht rijden (hij was nooit een zekerheid), bij TLJ zou Van Keirsbulck de 2e man zijn. Een totaal andere rol dus...

(En die opmerking over kennis van de koers kan echt niet, zeker niet als je zelf Etixx en TLJ in de klassiekers gelijk trekt)
6 september 2016 10:49
Blij dat TLJ Kiserlovski niet heeft gehaald!
6 september 2016 11:09
Levarlet is toch diegene die de chauffeur was ik het tragische ongeval met Coyot? Gun hem wel weer een kans op het hoogste niveau, want kan wel aardig fietsen
6 september 2016 11:22
Van Keirsbulck had ik ook graag gezien bij TLJ, had daar 2e man kunnen zijn achter Boom. Zie in het huidige team niet echt een sterke 2e man. Maar bij Wanty kan die ook een mooi programma rijden.
6 september 2016 11:26
@gio haha geen kennis van de koers, die jongen had gewoon een rol als boom kunnen hebben toen hij nog samen met vanmarcke reed, maar als jij denkt dat je meer kennis van de koers hebt, gefeliciteerd ;)
6 september 2016 11:40
Goed dat GVK eindelijk weg is bij Quickstep, het boterde daar al lang niet, een nieuwe omgeving kan hem goed doen.
6 september 2016 11:42
@Soler
Inderdaad, Levarlet had ongeval veroorzaakt onder invloed van alcohol.
Dacht dat Minard ook in de wagen was...
6 september 2016 11:48
Zouden ze bij Wanty op de voornaam Guillaume selecteren? Mooie aanwinsten in ieder geval en GVK lijkt me een prima vervanger voor Claeys.
6 september 2016 15:34
@castroviejo
Whahahaha, geweldig, goed gezien!!
6 september 2016 23:12
Mans hoor gio, hoepel lekker op naar he fb groepje dan ipv een normale post helemaal af te maken ( waarbij je jezelf voor paal zet)
7 september 2016 10:29
Zit je nu met een stijve plasser je berichten te posten, giromannetje? ;)
7 september 2016 13:30
Quote:
Giokoersliefhebber - 6 september 2016 om 23:05
@jvh93: Ik ga tenminste naar de koers en ik heb een Facebook groep over de koers met meer dan 2600 leden. Er zitten leden tussen die zelf in het wereldje zitten dus ken ik wel degelijk iets over de koers. Je kan er nog van iets leren


Als je naar de koers gaat en vriendjes hebt in het wereldje, dan weet je dat Guillaume de laatste maanden niets anders doet dan uitgaan en zijn geld erdoor jassen.
Nee, die jongen is niet goed bezig. Net zoals jouw manier van posten trouwens.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.