Wielertransfers 2017: Movistar, Henao, Hivert, Nordhaug…
Foto: Sirotti
zaterdag 1 oktober 2016 om 12:24

Wielertransfers 2017: Movistar, Henao, Hivert, Nordhaug…

In het najaar van dit wielerseizoen draait de transfercarrousel nog op volle toeren. De plekjes bij de profploegen worden echter steeds schaarser. Welke renners weten toch nog een nieuwe werkgever te vinden? WielerFlits zet de laatste transfers en geruchten weer op een rijtje.

Movistar
Víctor De la Parte (30) en Richard Carapaz (23) rijden volgend seizoen voor Movistar. Dat heeft de Spaanse formatie officieel bekendgemaakt. De la Parte staat bekend als een goede klimmer en komt over van CCC Sprandi Polkowice. Daarvoor kwam hij vier jaar lang uit op continentaal niveau. De laatbloeier brak in 2014 pas door, toen hij verrassend de Ronde van Oostenrijk op zijn naam schreef in dienst van Vorarlberg. De la Parte maakte daar bergop veel indruk. Op Kitzbüheler Horn reed hij bijvoorbeeld ruim een minuut weg bij zijn concurrenten.

Carapaz heeft daarentegen nog geen noemenswaardige resultaten behaald. De 23-jarige renner was al stagiair hij Movistar en wordt daar de eerste Ecuadoriaan ooit bij een WorldTour-ploeg.

Javier Moreno
Tegenover de komst van De la Parte en Carapaz staat het vertrek van Javier Moreno. De 32-jarige Spanjaard, die al sinds 2012 voor Movistar rijdt, maakt de overstap naar Bahrain Merida. Moreno moet daar Vincenzo Nibali bij gaan staan. “Ik heb veel ervaring met het knechten voor grote leiders, zoals Nairo Quintana en Alejandro Valverde, en ik wil hetzelfde werk graag ook verrichten voor Vincenzo Nibali en andere kopmannen van mijn nieuwe ploeg”, aldus Moreno in een persbericht. Zijn grote doel volgend jaar wordt de Giro d’Italia.

Sergio Henao
Ook Sergio Henao werd gelinkt aan Bahrain Merida, maar hij lijkt toch bij Sky te blijven. Volgens Ciclismo Internacional heeft de Colombiaan zijn contract met twee jaar verlengd. Eerder maakte ook Wout Poels bekend de Britse ploeg trouw te blijven. Hij verlengde zelfs voor drie jaar.

Porsev

Alexander Porsev – Foto: Sirotti

Alexander Porsev
Katusha wil graag een internationalere uitstraling krijgen, waardoor een hoop Russen moeten vertrekken. Dat geldt ook voor Alexander Porsev. De 30-jarige sprinter rijdt al sinds 2010 bij Katusha, maar hij moet een stapje terugdoen. Porsev heeft namelijk voor twee jaar getekend bij het ProContinentale Gazprom-RusVelo. Hij volgt daarmee zijn ploegmaten Sergey Lagutin en Dmitry Kozonchuk, die ook naar die ploeg vertrekken.

Jonathan Hivert
Fortuneo-Vital Concept raakt Jonathan Hivert kwijt aan Direct Energie. Volgens Ouest-France heeft de voormalig Belkin-renner al een akkoord bereikt met ploegbaas Jean-René Bernaudeau. Hivert eindigde vorige week als zevende in de Giro dell’Emilia.

Nick Schultz
Caja Rural-Seguros RGA heeft een opvallende renner aangetrokken: Nick Schultz, een 22-jarige Australiër, die momenteel nog stage loopt bij Orica-BikeExchange. Schultz lijkt daarmee het voorbeeld te volgen van Hugh Carthy, die als Engelstalige ook een Spaans avontuur aanging. “Het was voor mij belangrijk om een ploeg te kiezen die in mij gelooft”, aldus Schultz in een persbericht. “Er lijkt bij de ploeg een familiale sfeer te heersen, en dat is erg belangrijk voor mij.” De Australiër kwam dit seizoen uit voor SEG Racing. Hij won recent een bergetappe in de Ronde van de Toekomst.

PIC341890265

Lachlan Morton – Foto: Sirotti

Dimension Data
Eerder wisten wij te meldden dat Lachlan Morton (Jelly Belly) hard op weg was naar Dimension Data. De ploeg heeft de transfer inmiddels bevestigd. Ook Scott Thwaites (Bora-Argon 18) en Ben King (Cannondale-Drapac) komen de Zuid-Afrikaanse formatie versterken.

Julian Arredondo
Trek-Segafredo neemt afscheid van Julian Arredondo. De 28-jarige Colombiaan gaat rijden voor het ProContinentale Nippo-Vini Fantini. “Ik ben erg gemotiveerd voor volgend seizoen”, aldus Arredondo in een persverklaring. “Ik kan niet wachten om te beginnen bij mijn nieuwe ploeg. Ik ben er zeker van dat we samen met Damiano Cunego weer overwinningen gaan behalen. Ik weet dat de teamleiding in de komende dagen ook andere belangrijke aanwinsten bekend gaat maken. De ploeg blijft dus groeien.”

Lars Petter Nordhaug
Ook Lars Petter Nordhaug gaat waarschijnlijk een stap terugzetten. De Noor moet vertrekken bij Sky en hoewel hij eerder gelinkt werd aan Bahrain Merida, lijkt Nordhaug volgens TV2 op weg naar Aqua Blue, de Ierse ploeg die ProContinentaal wil worden.

Amund Grøndahl Jansen
Zijn landgenoot Amund Grøndahl Jansen gaat volgend seizoen wél in de WorldTour koersen, maar waar is nog niet bekend. De 22-jarige Noor heeft volgens TV2 reeds een akkoord bereikt met een ploeg van het hoogste niveau, al moet de handtekening nog worden gezet. Grøndahl Jansen staat bekend als een groot talent en won dit seizoen een etappe in de Ronde van de Toekomst.

RIDE Magazine
17 Reacties
Sorteer op:
1 oktober 2016 12:45
Grøndal naar Sunweb?
1 oktober 2016 12:54
Enorm opvallende move van De la Parte. Benieuwd hoe die transfer zal uitpakken.
1 oktober 2016 12:57
Niet van onbesproken gedrag, die de la Parte. Verre van.
1 oktober 2016 13:07
Ik voel een Alejandro Marque scenario komen...
1 oktober 2016 13:26
Aardige degradatie voor Nordhaug (naar Aqua Blue). Die is toch echt wel een goede aanwinst, met name de heuvelklassiekers, voor menig worldtourteam.
1 oktober 2016 13:32
Het vertrek van Nordhaug was een paar seizoenen terug idd nog echt een aderlating voor TLJ. Zonde...
1 oktober 2016 13:33
Ik zou er niet van staan kijken als Grøndahl met Lotto NL-Jumbo in onderhandeling is. Hij is de ploeg recent gaan volgen (ook Niermann overigens, ook bij de staf volgend jaar toch?)...
1 oktober 2016 13:42
Grøndahl naar TLJ? Is toch ook een beetje het type Dupont dat ze al eerder testten?
1 oktober 2016 14:08
@Romy: Inderdaad, als neoprof moest hij vertrekken bij CajaRural omdat hij bij een dopingzaak betrokken was...
Dat Acquablue blijft ook een beetje een mysterieuze ploeg, nog niets officieel bevestigd, slechts een paar vage geruchten van renners die er heen gaan. Ik ben benieuwd. Wellicht is het ook de nieuwe ploeg van M.Kreder.
1 oktober 2016 14:08
Quote:
Carapaz heeft daarentegen nog geen noemenswaardige resultaten behaald.


Sorry, is dit een grap?
1 oktober 2016 14:48
Ja verweggistan, ik verwacht dat kreder en ook peter koning daarheen zullen gaan
1 oktober 2016 14:49
@Othello een tweede Carreterrootje?
1 oktober 2016 15:20
Dat Porsev een niveau omlaag moet had ik niet verwacht. Deed aardig mee in de sprints in de Giro dit jaar.
1 oktober 2016 15:20
Nee Romy, Carapaz heeft namelijk wel degelijk indrukwekkende prestaties geleverd. Alleen de redactie niet al te veel tijd gestoken naar het zoeken daarvan.
1 oktober 2016 15:53
Carapaz rijdt sowieso een erg goed najaar als stagiair, het zijn geen makkelijke koersen waarin hij goede uitslagen neerzet en hij won dit jaar bijv. de amateur/beloftenkoers van Navarre, daar haalt Movistar wel vaker de talentjes vandaan: Arcas werd daar vorig jaar twee en Pedrero won het jaar daarvoor.
https://fr.wikipedia.org/wiki/Tour_de_Navarre
1 oktober 2016 16:57
Goede zet van Direct Energie. Hivert kan een prima knecht zijn voor Coquard, zeker in de wat zwaardere koersen. En kan ook prima kopman zijn in de kleinere Franse wedstrijden.
2 oktober 2016 14:32
Als het gerucht van Nordhaug alleen op basis van Twitter-volgers is, kunnen daar nog wel wat renners bijgevoegd worden.. Kan een mooi ploegje worden, als ze daadwerkelijk bezig zijn met alle renner die ze volgen zonder contract voor 2017..

Om te reageren moet je ingelogd zijn.