Wielertransfers 2017: Tsatevich, Anton, Kadri, Aregger…
Foto: Sirotti
zaterdag 8 oktober 2016 om 11:32

Wielertransfers 2017: Tsatevich, Anton, Kadri, Aregger…

Oktober is inmiddels aangebroken en dus worden de plekjes bij de profploegen steeds schaarser. Welke renners weten toch nog een nieuwe werkgever te vinden? WielerFlits zet de laatste transfers en geruchten weer op een rijtje.

Alexey Tsatevich
Na Alexander Porsev, Sergey Lagutin en Dmitry Kozonchuk stapt nu ook Alexey Tsatevich over van Katusha naar Gazprom-RusVelo. Dat heeft alles te maken met de internationalere uitstraling die Katusha wil krijgen. De ploeg moet daarom veel Russen laten gaan. Tsatevich, die in de afgelopen Giro uit koers werd gehaald vanwege onsportief gedrag, tekende een contract voor één seizoen bij de ProContinentale formatie.

Caja Rural-Seguros RGA
Chris Butler verlaat de Cycling Academy-ploeg en wordt weer prof bij Caja Rural-Seguros RGA. De 28-jarige Amerikaan, die in het verleden uitkwam voor BMC, tekende daar een verbintenis voor twee seizoenen.

26-05-2016 Giro D'italia; Tappa 18 Muggio - Pinerolo; 2016, Dimension Data; Anton, Igor Hernandez;

Igor Anton
Bahrain-Merida leek Igor Anton binnen te hebben, maar de Spanjaard kiest toch voor een langer verblijf bij Dimension Data. Dat zegt hij tegenover de Baskische krant Deia. Anton had meer kunnen verdienen bij de ploeg van Vincenzo Nibali, “maar niet alles in het leven draait om geld”, vindt hij. De klimmer is dankbaar dat hij dit jaar een kans kreeg bij Dimension Data. Hij wil het vertrouwen in hem graag terugbetalen.

Nippo-Vini Fantini
De Italiaanse ploeg Nippo-Vini Fantini heeft vier nieuwe renners aangetrokken. Ivan Santaromita (Skydive Dubai), Alan Marangoni (Cannondale-Drapac), Marco Canola (UnitedHealthcare) en Nicola Bagioli (stagiair) komen de formatie van Damiano Cunego versterken. Dat zegt ploegbaas Stefano Giuliani tegenover TuttobiciWeb. Eerder maakte Nippo-Vini Fantini ook al de komst van Julian Arredondo bekend.

Afscheid
De 26-jarige Marcel Aregger stopt met wielrennen. Hij reed sinds 2013 bij IAM Cycling en had daar vooral een rol als knecht. “Dit was geen makkelijk besluit”, stelt Aregger in een persbericht, “maar nu kan ik uitkijken naar nieuwe uitdagingen.” De Zwitser wil graag leraar worden. Naast Aregger hebben ook Jan Ghyselinck (Verandas Willems) en Pablo Urtasun (Funvic Soul Cycles-Carrefour) aangekondigd te stoppen. Voor Ghyselinck wordt het WK Ploegentijdrit zijn laatste wedstrijd. Dat meldt Het Nieuwsblad.

Olympia's 3M Tour 2015

Dion Beukeboom 
Destil-Piels heeft voor volgend seizoen Dion Beukeboom aangetrokken. De 27-jarige Amsterdammer is na Peter Schulting de tweede renner die de overstap maakt van Parkhotel Valkenburg.

Androni Giocattoli-Sidermec
Ivan Ramiro Sosa wordt volgend seizoen prof bij Androni Giocattoli-Sidermec. Dat schrijft Revista Mundo Ciclistico. De Colombiaan is pas 18 jaar, maar ploegbaas Gianni Savio vindt hem oud genoeg voor een profcontract. Androni Giocattoli-Sidermec heeft daarnaast het contract met Rodolfo Torres verlengd.

AG2R La Mondiale
Blel Kadri rijdt al sinds 2009 bij AG2R La Mondiale, maar voor volgend seizoen moet hij een nieuwe ploeg vinden. Volgens l’Equipe wordt het contract van de 30-jarige Fransman – die twee jaar geleden een Touretappe op zijn naam schreef – namelijk niet verlengd. Ook Sébastien Minard, Damien Gaudin, Sébastien Turgot en Maxime Daniel moeten op zoek naar een andere werkgever.

Contractverlenginen
Wanty-Groupe Gobert heeft het contract van drie renners verlengd. Mark McNally (één jaar), Jérôme Baugnies (twee jaar) en Simone Antonini (één jaar) blijven langer bij de ploeg van Hilaire Van der Schueren. Ook Direct Energie heeft een aantal contractverlengingen bekendgemaakt. Julien Morice, Angelo Tulik, Alexandre Pichot en Romain Guillemois tekenden elk voor één seizoen bij.

RIDE Magazine
13 Reacties
Sorteer op:
8 oktober 2016 11:43
Gaudin en Turgot hebben vroeger toch talent laten zien in kasseiwedstrijden.... vraag me af wat daar precies is gebeurd.
8 oktober 2016 11:57
Aregger zn laatste rit was wel zn mooiste. 10 uur op de fiets en 4000 hoogtemeters
8 oktober 2016 12:08
Mooie uitspraak van Igor Anton, hopelijk haalt hij zijn oude niveau nog eens.
En Gazprom wordt een mooi ploegje zo.
8 oktober 2016 12:26
Mooi van Anton. Sympathie puntjes erbij gekregen voor mij
8 oktober 2016 12:27
Inderdaad Maarten... AG2R heeft natuurlijk al die Belgen aangetrokken voor het Vlaamse voorjaar dus dan zijn ze overbodig. Hopelijk bloeit Turgot vooral ergens weer wat op (toch al eens tweede geweest in PR), lang geleden dat er een Fransman goed vooraan reed in RvV of PR. Demare of Offredo hebben ook niet hun belofte weten in te lossen.
8 oktober 2016 12:40
Jammer maar wel begrijpelijk dat Kadri weg moet. Zo een leuke aanvalslustige renner maar nu helemaal weggedeemsterd. Turgot en Gaudin terug richting Direct Energie?
8 oktober 2016 13:07
Slim en goed van Savia om Torres tijdig te verlengen. Die reed een uitmuntende ronde van lombardije.
Goede zet van Anton, nu hopen dat hij weer eens zijn niveau kan halen van een paar jaar geleden.
8 oktober 2016 13:26
@Baukema
Hoezo? Of weet jij precies wat hem door beide teams is aangeboden?
8 oktober 2016 13:31
Nee ik ga slechts af op dit bericht
8 oktober 2016 13:56
Beukeboom weg bij Neerlands beste sprinter? Waarom zou dat zijn ;)
8 oktober 2016 14:30
Porsev, Tsatevitch, Trusov, Rovny, Lagutin, Kozonchuk erbij! Leuke ploeg, nu verdienen ze wel echt een Giro-wildcard!
8 oktober 2016 15:38
@Turtlehead
Hij zal wel moeten :p anders werd hij weer boos
8 oktober 2016 19:39
Nippo en Gazprom toch wel een stuk sterker in de breedte. Leuk voor de Giro en andere Italiaanse koersen.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.