Wielertransfers 2018: Quick-Step Floors, Valls, Delko Marseille, Dehaes….
Dries Devenyns blijft bij formatie van manager Patrick Lefevere
maandag 21 augustus 2017 om 15:49

Wielertransfers 2018: Quick-Step Floors, Valls, Delko Marseille, Dehaes….

We naderen september en dat betekent dat veel selecties al van vers bloed zijn voorzien. De laatste dagen hebben verschillende ploegen nieuwe renners gepresenteerd, en zijn veel teams bezig om huidige contracten open te breken en verlengen. Wat speelt er in de wandelgangen? WielerFlits zet de laatste transfers en geruchten op een rij.

Quick-Step Floors
Het Belgische Quick-Step Floors heeft de laatste weken vooral afscheid moeten nemen van flink wat sterkhouders. Het heeft echter ook twee gewaardeerde krachten langer aan zich weten te binden. Zowel Tim De Clercq als Dries Devenyns hebben hun contract verlengd tot en met 2019. Vooral aan Devenyns werd de laatste weken flink getrokken.

Rafael Valls
Rafael Valls rijdt dit seizoen voor Lotto Soudal. Daar kan volgens Gazzetta dello Sport weleens verandering in komen. De Spanjaard – momenteel herstellend van een in training opgelopen heupbreuk – zou namelijk in de belangstelling staan van Bahrain Merida, dat naarstig op zoek is naar versterkingen bergop voor kopman Vincenzo Nibali. De 30-jarige Valls reed dit seizoen nog naar goede klasseringen in de Tour Down Under (7e) en het Critérium du Dauphiné (10e).

Delko Marseille Provence KTM
De Franse Procontinentale formatie Delko Marseille Provence KTM heeft met Iuri Filosi een nieuwe renner aangetrokken voor 2018. De 25-jarige Italiaan komt over van het eveneens Procontinentale Nippo-Vini Fantini, waarvoor hij de afgelopen drie seizoenen actief was. Hij boekte dit jaar een knappe zege in de Gran Premio Città di Lugano.

Kenny Dehaes
Ook in het Belgische circuit valt er een overstap te noteren. Kenny Dehaes verruilt namelijk Wanty Groupe Gobert voor WB Veranclassic Aqua Protect, de ploeg van onder meer Roy Jans en Justin Jules. De 32-jarige sprinter was in het verleden jarenlang actief voor het huidige Lotto Soudal.

Brian Kamstra
Novo Nordisk zal ook komend seizoen kunnen rekenen op de diensten van Brian Kamstra. De 24-jarige Nederlander is dit jaar bezig aan zijn tweede seizoen bij de Amerikaanse formatie.

RIDE Magazine
7 Reacties
Sorteer op:
21 augustus 2017 15:57
Wat is dat daar bij Lotto Soudal? Vervaecke, Gallopin & Valls weg: dan ben je bijna de helft van de WT-wedstrijden aan het aftellen tot je renners met het laatste busje binnenwaaien. Of komt er op dat gebied nog versterking? Dan moeten ze wel snel gaan handelen, de betere renners hebben snel een contract op zak!!!
21 augustus 2017 16:27
Keukeleire: Misschien iets minder laten koersen dan bij Orica. Hij moet volgend jaar ook niet meer werken in dienst van Yates of Ewan.
Wellens: Wint vaak en als hij wint zijn het WT-koersen.
Benoot: Top-10 plaatsen in het Vlaams voorjaar, de Tour en in de najaarsklassiekers (wie doet het hem na?)
Harm Vanhoucke: Wissel op de toekomst voor de Ardennen en het Rondewerk.

Voor de rest is het inderdaad mager. André zal niet meer beter worden, vrees ik.
Dus, het klopt wat Vinyakke zegt, ze hebben dringend vers bloed nodig.
21 augustus 2017 16:52
Ik vind vers bloed voor een wielerploeg een raar gezegde
21 augustus 2017 17:49
Roelandts en Boeckmans ook al weg... ze mogen eens inkomend transfernieuws brengen!
21 augustus 2017 19:14
Wippert naar Wanty dat Dehaes de wijk neemt?
21 augustus 2017 19:35
Raar dat Lotto zelf Keukeleire nog niet heeft aangekondigd. Zou die zaak rond de groepsverzekeringen hun budget toch aangevreten hebben? Is echt wel leegloop! Als fan vind ik het toch zorgwekkend.
22 augustus 2017 14:20
Sabrina Stultiens van Sunweb naar WM3.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.