Wielertransfers 2018: Valls, Katusha-Alpecin, Duchesne, Marczyński, Antunes …
Rafael Valls - Foto: Sirotti
donderdag 28 september 2017 om 13:32

Wielertransfers 2018: Valls, Katusha-Alpecin, Duchesne, Marczyński, Antunes …

Nu het wielerseizoen nog maar een paar weken duurt, beginnen ook de selecties voor 2018 steeds completer te raken. Wie wisselt er nog van team? WielerFlits zet de laatste veranderingen (met veel nieuws uit het vrouwenpeloton) op een rij.

Rafael Valls
Rafael Valls rijdt vanaf volgend seizoen in Spaanse dienst. De 30-jarige Spaanse klimmer maakt de overstap van Lotto Soudal naar Movistar. Valls werd dit seizoen zevende in de Tour Down Under en tiende in het Critérium du Dauphiné. Vanwege een gebroken heup moest hij in het najaar de Vuelta missen.

Willie Smit
Een opvallende transfer voor Katusha-Alpecin. De Zwitserse ploeg heeft de 24-jarige Willie Smit vastgelegd. De Zuid-Afrikaan is op dit moment de huidige kampioen van het Afrikaanse continent en hij staat bovenaan de Africa Tour. In de wegrit van het WK maakte hij deel uit van de kopgroep. “Wat ons het meeste opviel, is Willie’s wil om de top te bereiken. Hij heeft het afgelopen jaar veel in zijn sport geïnvesteerd en hij betaalde zelf al zijn reiskosten. Ik hou van zijn professionele houding”, vertelt teammanager José  Azevedo. Wat waarschijnlijk ook meespeelt: shampoomerk Alpecin is sinds kort verkrijgbaar in Zuid-Afrika.

Antoine Duchesne – Foto: Sirotti

Antoine Duchesne
Antoine Duchesne rijdt in 2018 voor FDJ. De 26-jarige Canadees maakt de overstap van Direct Energie, waar hij volgens de Canadese krant La Presse niet op goede voet is vertrokken. Nadat Duchesne zijn zaakwaarnemer de opdracht had gegeven de markt te verkennen, maakte teambaas Jean-René Bernaudeau hem duidelijk dat hij niet meer welkom is in 2018. Duchesne zal bij FDJ met name in de voorjaarsklassiekers kopman Arnaud Démare ondersteunen.

Vital Concept 
De nieuwe ploeg Vital Concept heeft de selectie voor zijn debuutseizoen zo goed als rond. Het eerste jaar zullen zij aanvangen met twintig renners, al is er mogelijk nog ruimte voor één extra renner. Nadat eerder al vijftien namen werden bekendgemaakt (waaronder die van Steven Lammertink), zijn de laatste vijf vandaag geopenbaard. De Fransman Tanguy Turgis (19) en de Zwitser Patrick Müller (21) komen over van BMC Development en maken komend seizoen hun profdebuut bij de Franse ploeg. Ook Arnaud Courteille (FDJ), Erwann Corbel (Fortuneo-Oscaro) en Adrien Garal trekken naar Vital Concept.

Tomasz Marczynski – Foto: Sirotti

Tomasz Marczyński
Lotto Soudal heeft Tomasz Marczyński voor nog eens drie jaar aan zich weten te binden. De 33-jarige Pool won vorige maand nog twee ritten in de Vuelta. “De ploeg heeft altijd het vertrouwen behouden in mij, ook toen ik vorig jaar met gezondheidsproblemen kampte. Nu geven ze opnieuw blijk van vertrouwen met deze contractverlenging. Ik wilde heel graag in dit team blijven, het voelt aan als een grote familie. Ik zorg ook zelf graag voor een goede sfeer. Tijdens de wedstrijd motiveer ik iedereen en als we in het hotel komen zorg ik ervoor dat we allemaal eens kunnen lachen. Ik merk dat dat enorm geapprecieerd wordt.”

Amauro Antunes
CCC Sprandi Polkowice heeft zich versterkt met Amauro Antunes. De 26-jarige Portugese klimmer tekent voor twee jaar en maakt de overstap van W52/FC Porto. Dit jaar won Antunes dit jaar in de Ronde van de Algarve de koninginnenrit naar Malhão en maakte hij in de Ronde van Portugal indruk met een overwinning in de bergrit naar Guarda. Ploeggenoot Raul Alarcon – die in die rit tweede werd – staat naar verluidt in de belangstelling van Movistar.

Giovanni Carboni
Giovanni Carboni maakt komend seizoen zijn profdebuut bij Bardiani-CSF. De 22-jarige talentvolle Italiaanse klimmer won dit seizoen de zware bergetappe naar Scalaro in de Giro della Valle d’Aosta. Daar nam hij de maat van Bjorg Lambrecht, Michael Storer en Pavel Sivakov. “We zochten een klimmer waarop we kunnen vertrouwen. Giovanni heeft daarvoor het perfecte profiel”, laten de gebroeders Revereri weten. De ploeg verlengt daarnaast volgens Spazio Ciclismo de contracten van Giulio Ciccone, Paolo Simion en Mirco Maestri.

Massimo Rosa
Belofte Massimo Rosa verdedigt de komende twee seizoenen de kleuren van Wilier-Selle Italia. De 21-jarige Italiaan is de vijfde nieuwe aanwinst van de Italiaanse ProContinentale formatie. Eerder werd de komst van Edoardo Zardini en Simone Velasco (beiden Bardiani-CSF), Simone Bevilacqua en Luca Raggio aangekondigd.

Sunweb vrouwen
De vrouwenploeg van Sunweb heeft zich versterkt met Ruth Winder (UnitedHealthcare) en Pernille Mathiesen (Virtu Cycling). De 24-jarige Amerikaanse stak in een groot aantal rittenkoersen haar neus aan het venster. “Ik ontwikkel me meer en meer als een klimster en ik hoop dat ik op die manier waarde kan toevoegen aan het team”, aldus Winder. De 19-jarige Mathiesen werd eerder dit seizoen Europees kampioene op de weg en in de tijdrit bij de beloften. “Sunweb is voor mij het dream team”, aldus de Deense.

Elisa Longo Borghini – Foto LaPresse/ Gian Mattia

Italiaanse vrouwen
Wiggle-High5 heeft Elisa Longo Borghini langer aan zich weten te binden. De 25-jarige Italiaanse werd dit seizoen nationaal kampioene op de weg en in de tijdrit. Daarnaast schreef ze Strade Bianche op haar naam. Dubbel junioren wereldkampioene Elena Pirrone maakt volgend seizoen haar profdebuut bij Astana. Met Letizia Paternoster heeft de Kazachse ploeg bovendien het andere grote Italiaanse talent weten te strikken. De 26-jarige Barbara Guarischi wisselt komende winter ook van team: zij verlaat Canyon//SRAM voor het Deense Virtu.

Thalita de Jong
Europees kampioene veldrijden Thalita de Jong neemt al na één jaar afscheid van Lares-Waowdeals. De 23-jarige Nederlandse gaat komend seizoen rijden voor de ploeg die op dit moment Sport Vlaanderen-Guille d’Or heet. Omdat de Vlaamse overheid stopt met de sponsoring, gaat de ploeg komend seizoen verder als een internationaal team. De nieuwe formatie van teammanager Cristel Herremans wil zich ook op het damesveldrijden richten en kwam zodoende uit bij De Jong. De ploeg heet volgend seizoen Experza-Footlogix.

Tenniglo, Knol & Elvin
Moniek Tenniglo rijdt komend seizoen in de kleuren van FDJ. Ze komt over van WM3. De 29-jarige Nederlandse wist tot op heden nog geen profzege te boeken. Willeke Knol zet op haar beurt een punt achter haar professionele wielercarrière. De 26-jarige renster uit Hasselt reed achtereenvolgens voor Argos-Shimano, Lotto Soudal en was dit jaar actief voor Cylance. Gracie Elvin blijft wel langer in het wielerpeloton. De 28-jarige Australische blijft een jaar langer ploeggenote van Annemiek van Vleuten bij Orica-Scott.

RIDE Magazine
30 Reacties
Sorteer op:
28 september 2017 13:39
Waarom geef je iemand van 33 een contract voor 3 jaar? Natuurlijk kan hij nog 3 jaar zeer goed zijn, maar het kan ook wel bergaf gaan...
28 september 2017 13:42
Omdat het Lotto-Soudal is?
28 september 2017 13:54
Wat is eigenlijk Bernaudeau zijn probleem met zaakwaarnemers? Ik meende dat er al eerder een keer een renner moest vertrekken enkel en alleen omdat hij een zaakwaarnemer had. Zoals het hier staat, lijkt dat ook bij Duchesne het geval.
28 september 2017 13:58
Moniek Tenniglo had bijna een profzege kunnen hebben: ze reed samen naar de meet met Marianne Vos in 'haar' koers Marianne Vos-Classic (7-dorpen Omloop Aalburg). Ze kwamen hand-in-hand over de streep, maar Vos was net iets eerder.
28 september 2017 13:59
Dat was Duchesne, paar maanden geleden.
28 september 2017 13:59
Marcynski lijkt zo'n type renner die vooral goed is in zijn laatste contractjaar...
28 september 2017 14:09
@redactie; waarom wel het verlengen van Longo Borghini vermelden maar niet dat van Audrey Cordon-Ragot wat in hetzelfde nieuwsbericht werd bekendgemaakt door Wiggle?

Edit; En Elise Delzenne (28, Lotto Soudal Ladies) heeft aangekondigd te stoppen. Reed toch nog een sterk seizoen.
28 september 2017 14:17
Longo borghini is top.
Bizar dat dir Fransman zo ouderwets en oneerlijk is. Niet te vertrouwen zo'n vent en ik hoop dat zn team snel failliet is dat dat er in Frankrijk wat ruimte ontstaat voor modernere teamleiders
28 september 2017 14:18
laatste contractmaand, bedoel je
28 september 2017 14:19
Bij wie gaat Europees kampioene Lorena Wiebes fietsen? Experza-Footlogix wil haar wel, maar ontkent contact.
28 september 2017 14:23
Wow....goede Vuelta rijden en dan heb je op je 33ste nog een contract voor drie jaar. Dat heeft hij goed voor elkaar die Marczynski. Hij reed wel ineens een beetje erg goed deze Vuelta. Te mooi om waar te zijn bijna.
28 september 2017 14:40
Valls ook weg, alle ballen terug op Monfort voor het algemene klassement?
28 september 2017 14:44
Antunes bij een PCT ploeg, benieuwd wat dat zal geven.
28 september 2017 14:46
cosponsor Soudal heeft belangen in Polen, in die optiek logisch
28 september 2017 14:51
@peterselie
Of Lambrecht/Benoot mogen hun kansen gaan.
28 september 2017 14:54
@voorgeborchte omdat hij goed presteerde? wellicht ook 3 jaar omdat de prijs voor 2 jaar te hoog zou zijn? (budget voor 2018 en 2019 op - dan maar een extra jaar... en hij zal wel goed in de groep liggen, familiale ploeg...)
28 september 2017 14:57
@Mwielerfan want jij weet wat er speelt?????
28 september 2017 15:16
@PeterSelie

Manager De Geyter liet gisteren in de krant verstaan dat hij met het budget dat Lotto-Soudal nu heeft, een duidelijkere keuze moet maken. Hij zei letterlijk dat hij een voorjaarsteam als dat van Quick Step wil samenstellen. Hij zou met andere woorden liever nog eens echt hoog eindigen in de klassiekers dan twaalfde te worden in de Tour. Ritten in grote rondes wegkapen primeert, net zoals bij Quick Step.
28 september 2017 17:03
het vertrouwen in het wielrennen wordt er niet groter op door renners als Alarcon en Antunes een overstap maken naar de profploegen.
28 september 2017 17:04
Na dit succesjaar van Greipel heeft Lotto geen klassementsrenners meer nodig ;)
Valls lijkt me ook een prima potentiele kaper voor bergritten, maar ach, prima zo toch. Wie heeft Lotto voor de klassiekers gehaald? Met Gallopin en Roelandts gaat er aardog wat kealiteit weg
28 september 2017 17:08
Keukeleire, Benoot (als ze die niet uitspelen in het rondewerk), Debusschere, Wallays dat zijn ze zowat voor de klassiekers.
28 september 2017 17:22
@PeterSelie
En Sieberg en Greipel (Beide 7e geweest in Roubaix).
28 september 2017 17:28
Valls goede klimknecht voor de 3 kopmannen bij Movistar.
28 september 2017 17:50
Vanmarcke zal volgende zomer wel naar Lotto komen. een andere haalbare topper voor de klassiekers zie ik niet meteen...
28 september 2017 18:48
D O P P E L
O
P
P
E
L
post

Om te reageren moet je ingelogd zijn.